En plena polèmica per les donacions de monarques àrabs a Joan Carles I, al president espanyol, Pedro Sánchez, no se li ha ocorregut altra cosa que anar a passar les vacances en una finca que va regalar Hussein de Jordània al Rei emèrit a Lanzarote.

Es tracta de la finca La Mareta, on hi ha un casalot-palau que el Rei de Jordània es va construir a finals dels anys 70. El 1981 Hussein de Jordània va cedir la finca i l'edifici a Joan Carles I, i va acabar passant a mans del Patrimoni Nacional. El casalot-palau va ser dissenyat per l'artista César Manrique, segons informen l'Abc i El Mundo.

Sánchez s'estarà al casalot-palau durant una setmana, fins al dia 11 d'agost.

El complex s'ha utilitzat durant anys com a residència ocasional per a la família reial espanyola en vacances, i també l'havien utilitzat els expresidents José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero.

La Mareta Lanzarote Pedro Sánchez EFE

Hussein de Jordània va regalar la finca La Mareta al rei emèrit Joan Carles I

També s'hi han allotjat mandataris estrangers. El primer va ser el canceller alemany Helmut Kohl, durant la cimera hispano-alemanya de maig del 1992. I també van hostatjar-se a La mareta l'expresident de l'URSS Mikhaïl Gorbatxov i la seva dona Raisa.

Sánchez surt en defensa de la monarquia espanyola

Sánchez va aprofitar ahir la roda de premsa de balanç de govern, per sortir en defensa de la monarquia espanyola, i del règim del 78, mentre es negava a explicar la intervenció que ha tingut el seu executiu en la fuga de Joan Carles I, al·legant que és matèria confidencial. El mandatari espanyol fins i tot va evitar explicar a quin país és hores d'ara el monarca emèrit, i va assegurar que ho desconeixia. "No tinc informació d'on és", va deixar anar davant la incredulitat general.

"No es jutgen institucions, es jutgen persones. No s'ha qüestionat el sistema de partits polítics quan hi ha hagut casos de corrupció als partits. Joan Carles ha dit que està a disposició de la Justícia si fos necessari, com qualsevol altre espanyol", va indicar per defensar la monarquia.