El portaveu adjunt de Junts per Catalunya al Parlament, Eduard Pujol, preveu que les acusacions faran amb els seus informes finals una "exhibició de força mal entesa" i un "intent d'humiliació més" en un judici "fake". En declaracions als periodistes des de les portes del Tribunal Suprem (TS) abans de l'inici de la sessió, Pujol ha considerat que avui és un altre mal dia per la democràcia espanyola i ha admès que el judici ha estat "molt pitjor" del que s'intuïa.

Avui està previst que Fiscalia, advocacia de l'Estat i Vox exposin oralment els seus arguments davant del tribunal i això, per Pujol, es tracta d'una "gran obra de teatre orquestrada els poders de l'Estat".  Al seu entendre, el que haurien de fer avui les acusacions és aixecar el dit, demanar perdó després que durant quatre mesos no hagin pogut provar res i retirar totes les acusacions. Tanmateix, Pujol diu saber que no es produirà, sinó tot el contrari."Ha estat, és i serà un judici fake, sense garanties per les defenses", ha dit.

En aquest sentit, Pujol ha reptat el Rei i els diputats del Congrés a jugar-se alguna cosa que no serà un judici fake i ha recomanat "molta serenitat i força" per quan les acusacions comuniquin "autèntiques barbaritats judicials".