El periodista i diputat de JxCat Eduard Pujol ha hagut de renunciar a la seva acta de diputat després que el secretari general del partit, Jordi Sànchez, fos informat aquest diumenge de "conducta que podria ser considerada d'assetjament sexual", ha explicat la portaveu de JxCat, Elsa Artadi.

Davant d'aquestes informacions, el partit "ha decidit actuar de forma contundent i urgent" i ha suspès de militància de manera cautelar Pujol, que ha renunciat a l'acta de diputat aquest mateix matí.

Sànchez va tenir notícies d'aquesta situació aquest mateix diumenge, quan gaudia d'un permís de cap de setmana. Després de posar-se en contacte amb el president del grup, Albert Batet, la cúpula de la formació s'ha reunit amb Pujol que ha hagut d'abandonar de manera immediata tant el partit com el Parlament.

Eduard Pujol Parlament

Eduard Pujol, en una imatge d'arxiu

"La justícia investigui"

La portaveu del partit ha evitat donar detalls sobre els fets, als quals s'ha referit en plural. JxCat ha derivat el cas a la justícia i s'ha posat en contacte amb l'Institut Català de les Dones per garantir l'acompanyament de les "persones afectades", segons Artadi. "No hem de ser nosaltres qui fem una investigació interna, ha de ser la justícia qui investigui aquests fets", ha argumentat la portaveu, que ha garantit el suport a les possibles víctimes.

JxCat havia comunicat aquest matí que el fins ara portaveu del grup parlamentari deixava l'acta de diputat a efectes immediats, aquest mateix dilluns. Pujol, que va ser director de Rac1, va fer el salt del periodisme a la política amb les eleccions del 21 de desembre del 2017 quan es va incorporar com a independent a la candidatura de JxCat que encapçalava Carles Puigdemont. Al Parlament ha assumit les funcions de portaveu adjunt i portaveu del grup, així com portaveu a la comissió de territori i membre de la Diputació Permanent.