L'exdiputat d'Unidas Podemos al Congrés dels Diputats Pablo Echenique ha ironitzat amb les declaracions de l'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau sobre el fet que ha decidit "no ser ministra" malgrat que el seu espai polític li ha insistit perquè ho sigui. "A mi també em demana tothom que sigui ministre. M'ho diuen pel carrer. La pressió ambiental és tremenda, però he decidit que no seré ministre", ha dit Echenique repetint algunes de les frases que ha fet servir Colau. L'exalcaldessa ha fet l'anunci en una entrevista a RAC1en la qual ha explicat que hi havia una "certa pressió ambiental" perquè fos ministra. "M'ho diuen a la cua del supermercat, ahir m'ho va dir el senyor del celler", ha detallat, i també ha reconegut que des de Sumar li havien demanat que considerés "seriosament" la proposta. 

Echenique, juntament amb la ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, va ser vetat en les llistes de Sumar per a les eleccions del 23-J. Podemos ha intentat pressionar la formació de Yolanda Díaz perquè, en un hipotètic nou govern, mantingui Montero com a ministra, però des de Sumar s'hi han negat tot defensant que és més important el projecte polític que no pas un càrrec individual, i que el possible repartiment de ministeris es negociarà en el futur, un cop superada la investidura. En aquest sentit, en el seu missatge, Echenique ha llançat un altre dard a la formació de Díaz. "Tothom sap que no s'està parlant de ministeris a Sumar", ha escrit, acompanyant la frase amb les paraules nude nudge i wink wink, onomatopeies angleses que fan referència als gestos de fer un copet amb el colze i de aclucar un ull, indicant que el que es diu en realitat és mentida. 

El missatge en to burlesc d'Echenique és una nova mostra de la mala sintonia existent entre el sector dels comuns i Podemos, especialment amb el seu nucli més dur.  Aquest dimarts, després que Yolanda Díaz i Pedro Sánchez fessin públic l'acord d'investidura per reeditar un nou govern de coalició, des de Podemos van protestar que no se'ls havia informat del pacte. En declaracions al programa de TVE Cafè d'Idees, Colau va advertir-los que l'havien de complir si volien tenir el "retorn en matèria econòmica" en el marc de la coalició amb Sumar. Una afirmació que Podemos va interpretar com una amenaça, i que no va quedar sense resposta.

L'exvicepresident espanyol i exlíder de Podemos, Pablo Iglesias, va carregar amb duresa contra Colau en un article al diari Ara, en el qual va definir com a "frustració autoritària" la forma d'actuar de l'exalcaldessa. "Ada Colau voldria tenir el poder de castigar per fer-se obeir, però en transformar el seu desig en una amenaça pública que no pot complir només aconsegueix fer visible davant de tots el patetisme del seu desapoderament", va sentenciar Iglesias, que alhora, va reivindicar la independència i autonomia dels diputats de Podemos. En l'última entrevista, Colau no ha volgut entrar en el "fang dels atacs personals", però ha acusat Iglesias de "sobreactuar" amb l'objectiu de fer ombra a l'acord d'investidura de PSOE-Sumar.