L'exalcaldessa de Barcelona i líder dels comuns, Ada Colau, ha assegurat que ha decidit que ara no serà ministra en un futur govern de Pedro Sánchez. "Ho torno a dir. La decisió està presa, no vull ser ministra". Així de contundent s'ha mostrat l'exalcaldessa en una entrevista aquest dijous a El Món a RAC1 on ha afirmat que el seu espai polític li ha demanat "insistentment" que es plantegi seriosament la possibilitat de fer el salt a un ministeri, ja que, la pressió ambiental ha crescut en els últims dies, però finalment ha decidit que no vol ser ministra. Tanmateix, ha reconegut que s'ho ha plantejat seriosament, però "m'he convençut que no seré ministra". La decisió de Colau es basa en motius polítics i personals. D'una banda, perquè vol dedicar-se a la criança dels seus fills i, d'altra banda, perquè "una mateixa persona no ha d'estar a tot arreu i no ho ha de fer tot". I, en aquest sentit, ha insistit que està centrada en Barcelona i a "ajudar" que hi hagi un govern d'esquerres. 

Sobre una possible candidatura a les eleccions a la capital catalana el 2027, no ha tancat totalment la porta, tot i que ha assegurat, que "queda massa lluny". Amb tot, ha assenyalat que "Barcelona sempre serà la meva prioritat". 

Picabaralla amb Pablo Iglesias

Les tensions entre Sumar i Podemos estan en auge durant les darreres setmanes. Els protagonistes del darrer enfrontament han estat l'exlíder dels morats i exvicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, i Ada Colau. L'exalcaldessa ha contestat als "atacs personals" de l'exlíder de Podemos. Aquest dimecres, Iglesias va titllar Colau "d'autoritària" perquè considerava que havia amenaçat el seu expartit per criticar el pacte entre PSOE i Sumar. Sobre les declaracions d'Iglesias, ha lamentat que es tracti d'un atac personal. A més, considera que la seva actitud és sobreactuada "crec que no soc l'única que creu que ho ha fet per tapar l'acord entre PSOE i Sumar, que porta tantes coses bones". "Just quan es presenta aquest acord, Pablo Iglesias sobreactua", ha sentenciat. Colau ha evitat entrar a la discussió amb Iglesias: "No vull entrar al fang dels atacs personals". 

Ada Colau ha criticat que alguns membres de Podemos, així com Pablo Iglesias —qui considera que continua sent el líder del partit— "surten diàriament qüestionant el mandat de Yolanda Díaz". Sobre les declaracions que va fer aquest dimarts en una entrevista, Colau ha matisat que no va amenaçar ningú "em veig obligada a recordar que hi ha un acord signat". En aquest sentit, ha fet al·lusió a unes paraules que recurrentment Iglesias li deia al PSOE quan era vicepresident del govern espanyol: "Els acords firmats són per complir-se". 

Trobada amb Marta Rovira a Ginebra

Colau ha confirmat que juntament amb Jaume Asens van anar fins a Ginebra per reunir-se amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira, fa "pocs mesos" després de les eleccions del 23-J. Ha explicat que l'objectiu de la trobada era "parlar en general" i "reconèixer els interlocutors". "És lògic que sent forces d'esquerres ens esforcem a tenir canals de comunicació", ha argumentat. A principis de setembre, la líder de Sumar, Yolanda Díaz, i Asens es van desplaçar físicament fins a Brussel·les per reunir-se amb Carles Puigdemont. Una trobada que es va fer davant de les càmeres.

Sobre si la negociació de cara a la investidura va per bon camí, ha assegurat que vol pensar que sí, encara que ha recordat que "és complexa i fràgil". "Tots hem de ser responsables i generosos. L'amnistia és un pas necessari però complex. ERC va dir a la lleugera que l'amnistia està feta, però no és el mateix que els indults. És més complex", ha dit.