Les tensions entre Sumar i Unidas Podemos segueixen escalant, encara després de les declaracions d'Ada Colau a RTVE, on advertia la formació morada que si no compleixen els compromisos "no tindrà el retorn en matèria econòmica". Aquest toc d'atenció públic a Podemos, just després que la formació mostrés el seu rebuig al pacte entre PSOE i Sumar, ha encès encara més les relacions entre les dues formacions, ja malmeses des de fa temps. L'amenaça de Colau no ha quedat sense resposta, l'exlíder dels morats i exvicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias ha afirmat que les amenaces de Colau són un reflex de la seva "frustració autoritària". 

"Ada Colau voldria tenir el poder de castigar per fer-se obeir, però en transformar el seu desig en una amenaça pública que no pot complir només aconsegueix fer visible davant de tots el patetisme del seu desempoderament", ha sentenciat aquest dimecres Iglesias en un article al diari Ara. Iglesias ha destacat que tot plegat es tracta d'una amenaça pública i ha reivindicat la independència dels diputats de Podemos.

"No estaria de més que les crítiques entre els partits de l'esquerra es produïssin sense amenaces i des del respecte a l'autonomia de cadascú", ha etzibat i ha recordat que si hi ha una nova legislatura del govern de coalició, caldrà col·laboració entre els partits d'esquerra, la qual amb amenaces no es podrà complir. "Si finalment arrenca la legislatura de l'amnistia, els partits d'esquerres hauran de col·laborar per aconseguir que el PSOE assumeixi que s'han de fer algunes polítiques d'esquerres. Per aconseguir-ho, les amenaces, especialment les que no es poden complir, no ajuden gaire", ha conclòs. 

Pablo Iglesias no ha estat l'únic membre de Podemos que s'ha indignat amb les declaracions de Colau. Pablo Echenique s'ha fet ressò de les paraules de l'exalcaldessa de Barcelona a través de les xarxes socials i ha afegit: "Jo ja no entenc res". 

El futur d'Ada Colau 

Pablo Iglesias també ha retret la posició de Colau davant els rumors que pugui acabar en un ministeri si la reedició del govern de coalició entre socialistes i Sumar es materialitza. Colau sosté que, malgrat la pressió que ha rebut, en els seus plans no figura ser ministra. "D'aquesta manera, dona a entendre que depèn d'ella formar o no part del consell de ministres i que si no és ministra és únicament perquè no vol. Déu n'hi do", ha afirmat Iglesias.