Segueix la tensió creixent entre el PSOE i Podemos, ara amb l'afegitó de Rússia. El portaveu d'Unidas Podemos al Congrés, Pablo Echenique, ha carregat contra les crítiques d'una tertuliana de TVE, la periodista de la SER Mariela Rubio, i ha assegurat amb ironia que el vicepresident espanyol, Pablo Iglesias, "pot donar les gràcies que, a Espanya, l'Estat no l'enverini amb poloni". "I que només l'hagi espiat des de les clavegueres del ministeri de l'Interior per fabricar escombraries falses i adulterar les eleccions", ha afegit.

I ha manifestat també amb ironia que "a Espanya hi ha plena normalitat democràtica". "Digues que sí", ha apuntat.

Rubio ha defensat en la tertúlia de TVE la tesi del PSOE que Espanya és una democràcia consolidada i ha criticat les afirmacions d'Iglesias quan ho va posar en qüestió per l'existència de presos polítics i exiliats, en una línia similar a la que va deixar anar el ministre d'Exteriors rus, Sergei Lavrov, la setmana passada.

"Iglesias sap que si fos vicepresident de la Federació Russa i digués el que ha dit, estaria a la cel·la del costat de Navalni", ha assenyalat la tertuliana.

 Després que el vicepresident Pablo Iglesias, i la ministra d'Exteriors, Arancha González Layadiscrepessin sobre si a Espanya hi ha una democràcia plena, avui ha volgut aclarir-ho la ministra de Treball, Yolanda Díaz (Unidas Podemos).

En un acte dels comuns aquest dimecres a Cornellà de Llobregat, Díaz ha assegurat que tots els membres del govern espanyol "estan d'acord" amb les paraules d'Iglesias. "Tenim rapers que entraran a presó. Tenim el PP més corrupte de la història d'Espanya, que ha costat 90.000 milions d'euros a les arques públiques", ha detallat.

"Vostès troben que això és normal? És clar que hi ha anomalies democràtiques. Les paraules d'Iglesias són claríssimes perquè defensa la democràcia. Fixi's si és tan evident el que pensa el govern d'Espanya, que va registrar una iniciativa per corregir aquesta anomalia democràtica", ha reivindicat, en referència a la revisió que ha anunciat que farà el Ministeri de Justícia sobre els delictes relacionats amb "excessos en l'exercici de la llibertat d'expressió" per tal que només siguin castigades "conductes que suposin clarament la creació d'un risc per a l'ordre públic o la provocació d'alguna mena de conducta violenta". Es vol evitar així casos com el del raper Pablo Hasélque està previst que sigui empresonat aquesta setmana.