El diari digital EUobserver, especialitzat en informació sobre la Unió Europea, ha compilat en un article tots els draps bruts de Josep Borrell, ministre espanyol d’Exteriors en funcions i aspirant al càrrec de màxim representant de la UE per a afers exteriors, oferint al lector europeu un retrat de tots aquells aspectes tèrbols de Borrell.

Així, s’especifiquen diverses polèmiques que han envoltat Borrell en els darrers anys, des d’episodis de mostres de simpatia cap al régim iranià fins al xou que va protagonitzar a la TV alemanya DW News. També s’aclareix que és prou conegut el seu posicionament en contra de l’independentisme català.

Més de vint anys envoltat per la polèmica

Així mateix, a l’article es recorda com Borrell havia de ser candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol el 1999 però va quedar descavalcat a causa d’un frau de dos antics col·laboradors seus.

També apareix la multa de 30.000 euros que li va imposar el regulador espanyol del mercat de valors per una "violació molt greu de la llei del mercat de valors" en vendre accions de l’empresa Abengoa fent ús d’informació privilegiada.

Borrell ha de rebre, el proper 7 d’octubre, el vist-i-plau del Parlament Europeu al nomenament de màxim representant de la UE per a afers exteriors. De moment, no té assegurat el suport necessari.