Diana Riba, la dona del conseller d'afers estrangers, Raül Romeva, encara l'estiu amb el cor a Lledoners i el cap al judici del cas 1-O que, amb tota probabilitat, serà a l'octubre. 

Riba ha denunciat les condicions en què es troben els presos polítics perquè la presó preventiva "limita el temps per preparar com es mereix la causa", ja que només poden reunir-se amb els advocats durant un temps concret: "en cap cas poden passar-se tot un dia al despatx de l'advocat, com seria el més adequat". 

La dona de Romeva té coll avall que en el judici es continuaran vulnerant "tots els drets possibles, com ha passat fins ara". Augura que serà una altra "barbaritat" i s'ha mostrat convençuda que "hi haurà condemna per uns fets que no seran demostrats" i ha avançat que recorreran al Tribunal Constitucional i que arribaran fins al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg. En aquest sentit ha defensat que de delicte  de rebel·lió" no n'hi ha enlloc i el de sedició no existeix", mentre que sobre "la malversació fins al ministre Montoro va negar que es destinessin recursos públics al referèndum". Amb tot, assegura que després de les sentències als joves d'Altsasu o al raper mallorquí Valtonyc "tot apunta a què cometran una altra bestialitat".

Riba afirma que el procés que hauran d'afrontar davant del Tribunal Suprem és una autèntica "bestialitat" perquè els encausats hauran de suportar llargues hores d'espera cada dia en els trasllats i "el desgast psicològic" de despertar els presos de matinada. 

Viu pendent del telèfon

En la seva vida actual, la dona de Romeva viu pendent del telèfon, perquè si no contesta en primera instància la trucada del seu marit ja no pot tornar a parlar amb ell.

Dues vegades al mes, al costat dels seus fills, veu al seu marit a la presó de Lledoners (Bages) i parlen amb ell cada dia per telèfon durant el temps permès, que són vuit minuts. Segons l'opinió de Riba, "el sistema penitenciari aïlla les persones de la societat".