El líder de EnComúPodem (ECP), Xavier Domènech, es desplaçarà aquest dimarts a Brussel·les per buscar aliances europees a favor d'un referèndum "efectiu" a Catalunya. Així ho han explicat fonts de la confluència, que asseguren que el viatge respon al fet que consideren que "el reconeixement internacional és una de les garanties necessàries perquè el referèndum sigui vinculant i efectiu".

Domènech es reunirà amb diversos representants de l'esquerra europea per defensar un referèndum que compleixi "les tres regles democràtiques": reconeixement internacional, participació majoritària i implicació jurídica i política.

Entre altres representants, es veurà amb els vicepresidents del Parlament Europeu Dimitros Papadimoulis (Syriza) i Ulrike Lunacek (Verds-A LE), i els eurodiputats Ska Keller (Verds-A LE), Emmanuel Maurel, Sergio Coferatti, Elly Schlei (S&D), Marisa Matias i Curzio Maltese (GUE-NGL).

El viatge de Domènech coincideix amb la recollida de suports al manifest del Pacte Nacional pel Referèndum i "el convenciment profund que cal recollir tant suports al nostre país com a fora per a l'exercici de la plena sobirania de Catalunya".