El Partit Popular de Badalona reitera el seu suport "sense condicions" al PSC per presentar la moció de censura contra l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater. El grup municipal que lidera Xavier García Albiol entregarà demà als socialistes les deu signatures dels regidors populars perquè el PSC pugui registrar la moció, ho ha de fer abans del dijous 7 de juny. Per fer efectiu el relleu a l'alcaldia, el PSC necessita presentar 14 firmes, les deu del PP, la de Ciudadanos i les tres dels regidors socialistes.

En un comunicat que el mateix García Albiol ha difós a través de les xarxes socials, assegura que fa "el sacrifici més gran, tant personal com polític, donant suport a un govern del grup socialista" perquè Badalona "no pot continuar ni un minut més governada per la CUP i ERC". D'aquesta manera, diu, "renuncia al dret legítim" que té com a guanyador de les eleccions municipals, "en les quals el PP va triplicar els resultats del PSC i va ser la llista més votada en 30 dels 34 barris de la ciutat".

Davant la negativa del PSC a integrar-se en un govern de "transitorietat" liderat pel PP i que incorporés també Cs, els populars han optat per donar suport a la candidatura socialista que encapçala Àlex Pastor.

Albiol ha afegit que seria molt positiu que en els propers dies s'acabés de tancar el pla de xoc per a Badalona que va començar en la comissió tècnica fa unes setmanes.

Les bases del PSC diuen 'sí'

El Partit dels Socialistes va sotmetre a votació de les bases la possibilitat d'aliar-se amb PP i Ciudadanos per fer fora Dolors Sabater. La consulta, que es va fer dissabte, va tenir un resultat contundent, la militància va dir 'sí' amb un 92% dels vots. Hi van participar més de la meitat de l'electorat, el 53,34%. La decisió ha deixat estupefacte el govern municipal, que no entén com els socialistes han fet costat al PP.