La nostra "força" passa per "condicionar" la legislatura i  "el que cal desestabilitzar" és el govern de l'Estat, així ho ha defensat la líder de Guanyem Catalunya i presidenta del grup parlamentari de la CUP, Dolors Sabater.

En una entrevista a Catalunya Informació, Sabater ha explicat que s'ha de mantenir una oposició que els retorni el protagonisme assumit pels Comuns amb el seu 'sí' als pressupostos. "És evident que el Govern no ha complert amb la seva part de l'acord", ha remarcat la diputada abans d'afegir que la seva força "ha de servir per condicionar al màxim la legislatura". Sobre la repetició de l'aliança amb la CUP de cara a les eleccions municipals, ha informat que l'acord està aturat a l'espera que aquesta renovi el seu secretariat.

"Deriva autonomista"

La CUP ja fa setmanes que alerta a l'Executiu de Pere Aragonès, amb un missatge molt clar: "Desplegarem oposició frontal a la deriva autonomista". Així ho va manifestar fa només una setmana el diputat cupaire Xavier Pellicer en roda de premsa des del Parlament, on va avisar que faran una oposició i denuncia constant traduïda en una desestabilització, tal i com van aprovar els cupaires en un punt de l'assemblea nacional. 

En la mateixa roda de premsa, Pellicer va afegir que no aniria només contra la deriva autonomista, sinó també en contra d'un Govern que abraci projectes com el Hard Rock: "El passat ple vèiem a Junts votant al costat del PSC, Vox i PP per defensar aquests projectes, i alhora vèiem a ERC abstenir-se. Per nosaltres serà un element clau d'aquesta legislatura fer aflorar aquestes contradiccions", fent referència a una moció del PSC que va dividir als partits del Govern.

Restriccions de la covid

Una altra de les qüestions que s'aborda des de la formació anticapitalista són les noves mesures per frenar sisena onada de la covid anunciades pel Govern. Pellicer va criticar durament contra unes decisions que carreguen la responsabilitat sobre la població, i ha assegurat que el Govern poc ha aprés en dos anys sobre com gestionar una pandèmia: "Les mesures tornen a pivotar sobre la responsabilitat individual en comptes de la responsabilitat col·lectiva", i ha lamentat la falta d'una resposta social.

El que demanen des de la CUP és garantir les baixes remunerades, regular el preu de test d'antígens i mascaretes, fer cribatges massius, facilitar l'accés a PCRs, fer exempcions de lloguers, aturar els desnonaments i els talls de subministrament, a més de millorar la freqüència del transport públic per evitar les aglomeracions.

 

Imatge principal: Dolors Sabater, portaveu de la CUP a la cambra del Parlament / ACN