Sant tornem-hi, ja tenim aquí la sisena onada de la covid. Aquest cop per la nova variant, i més contagiosa, òmicron. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assegurat que aquesta darrera setmana han incrementat els contagis en un 50% i que "estem pitjor que l'any passat a aquestes alçades".

Catalunya torna a les restriccions. Així ho ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, amb un to seriós. Entraran en vigor durant la matinada de dijous 23 a divendres 24: restriccions a la restauració i l'oci nocturn. El Govern redueix l'aforament en interiors de bars i restaurants al 50%, tot i que, a exteriors, segueix mantenint el 100% de la capacitat. Amb l'oci nocturn no ha sigut tan compassiu i la nit del 23 ja no es podrà sortir de festa enlloc. 

 

També ha limitat el nombre de persones en les trobades i reunions a 10 persones com a màxim. Això també afecta el món de la restauració que tornarà a acceptar només reserves per taules de màxim 10 persones, o bé, separar les reserves en diferents grups. 

Infografia restriccions covid

La mesura més radical, i així ho han percebut les xarxes socials, és la demanda del Govern d'implementar el toc de queda de nou. Plaja ha anunciat que es demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que s'aprovi el toc de queda a partir també de la matinada de dijous a divendres. Una mesura que, de moment, s'allargarà quinze dies. Aquesta mesura restrictiva s'implementaria des de l'una de la matinada a les sis del matí. 

Pel que fa a l'aforament als actes culturals, comerços o els gimnasos es fixa al 70%. I també es demana que les empreses faciliten el teletreball, ja que s'instarà que el funcionariat treballi des de casa. 

Unes restriccions molt polèmiques

Plaja ha defensat que "s'adopten aquestes mesures per frenar de totes totes el creixement de la pandèmia. Aquestes mesures no es farien si no fossin estrictament necessàries". Aquestes mesures que s'adoptaran estan emmarcades en un context d'una taxa de vacunació molt alta, més que mai, però, tot i això, Plaja assegura que "estem pitjor que l'any passat". De fet, la portaveu del Govern afirma que "si no es prenen mesures de caràcter urgent, l'impacte serà molt més fort".

Les xarxes socials han implosionat davant d'aquestes noves restriccions. En especial han carregat contra la demanda de tornar a aplicar el toc de queda a Catalunya. La majoria de reaccions són sarcàstiques i fan referència a la salut mental, ja que només fa unes hores que La Marató de TV3 recaptava diners per la salut mental. També, els usuaris de Twitter, qüestionen indignats la validesa del toc de queda.

 

Imatge principal del conseller Josep Maria Argimon en la roda de premsa