Dolors Bassa creu que el president Quim Torra hauria de convocar eleccions al Parlament abans de ser inhabilitat. "El que no podem fer és deixar-ho en mans de l'Estat. No pot ser que l'Estat decideixi quan s'han de fer eleccions a Catalunya", ha argumentat en una entrevista a Ser Catalunya.

Preguntada per si li fa il·lusió anar al Parlament per comparèixer a la comissió d'investigació del 155, Bassa admet que si li haguessin preguntat hauria dit que no volia anar-hi. Però ha afegit que és una "responsabilitat". "L'únic que em fa il·lusió és veure la resta de companys presos", ha afegit.

El 155

"Explicaré com el 155 va impactar en la feina del Departament, sobretot en dos àmbits: la renda garantida de ciutadania que va quedar estroncada (amb pagaments endarrerits) i els programes del SOC i d'entitats socials que van estar fins a sis mesos sense cobrar. Havien de pagar als treballadors i es van quedar sense diners. Ara ja s'ha resolt", ha explicat Bassa de cara a la seva compareixença d'aquest dimarts al Parlament.

L’estratègia d’ERC

Pel que fa a l'estratègia d'ERC, Bassa ha indicat que ha estat molt crítica però que ara creu que el partit "ha mig trobat el nord" i que "ha fet bé integrant gent de fora el seu nucli dur. "Ha sabut negociar i comparteixo les decisions que ha pres en tota la negociació amb el PSOE".

“Ara a ERC li toca perdre la por, no deixar-se convèncer pel què diran i creure's que és un partit gran", ha afegit en l'entrevista.

La inhabilitació de Torra

Segons Bassa, l'episodi de les pancartes que ha acabat amb la inhabilitació de Quim Torra va ser una "batalla estèril". Assegura que es va enfadar molt tot i que ha afegit que inhabilitar un president de la Generalitat per aquesta qüestió és "desproporcionat".

Bassa confia que a l'abril, per Setmana Santa, podrà sortir de la presó per anar a treballar i ha assegurat que li han arribat moltes ofertes de treball, una d'elles de la seva antiga escola, a Torroella de Montgrí.