Mentre el Parlament es debat sobre com respon a la decisió del Suprem que avala la retirada de l'acta de diputat del president, Quim Torra. El cap de l'executiu català ha tornat a moure peça per intentar frenar l'acord que s'hauria de visualitzar en ple de dilluns vinent. Torra ha presentat a través de la Junta Electoral Provincial de Barcelona un escrit d'al·legacions a la Junta Electoral Central en què reclama la suspensió de la seva inhabilitació.

Torra insisteix que la Junta Electoral no és competent per acordar la retirada de les credencials com a diputat; que el seu cas no es troba en cap dels supòsits que podria comportar la pèrdua de l'escó i que l'execució d'aquest acord provocaria una flagrant vulneració dels seus drets fonamentals, per la qual cosa reclama la suspensió de la decisió.

Així mateix, exposa les raons per les quals vocals de la JEC com Carlos Vidal Prado que van participar en aquesta decisió haurien d'abstenir-se de participar-hi per tenir una actitud davant d'aquest cas "radicalment incompatible amb la imparcialitat".

El Tribunal Suprem va decidir avalar aquest dijous -per segon cop- la decisió de la Junta Electoral Central de retirar l'acta de diputat al president de la Generalitat. El pronunciament del Suprem ha girat de nou totes les mirades cap al Parlament que ara haurà de decidir si acata o no la sentència després que en un primer moment va decidir ignorar la inhabilitació dictada per la JEC.

Precisament, aquest matí des de la presidència de la Generalitat s'ha denunciat a través d'una nota l'existència de "pressions insostenibles i incompatibles amb l'ordenament jurídic i, especialment, amb el Codi Penal" contra el president del Parlament, Roger Torrent, i contra la mesa.

Torrent ha convocat una reunió de la mesa per a dos quarts d'una de dilluns, quan acabarà el termini fixat pel Suprem per acatar la inhabilitació. El mateix dilluns, hi ha convocat ple de la Cambra on es visualitzarà la decisió.

Fonts republicanes asseguren que aquest cap de setmana s'intensificaran els contactes amb JxCat i la CUP per abordar la resposta del Parlament davant l'aval del Suprem a la inhabilitació de Torra.