L'exconsellera de Treball Dolors Bassa està aïllada dins la infermeria de la presó de Puig de les Basses perquè ha presentat símptomes de coronavirus. Hi està des d'aquest dilluns al vespre, quan va presentar les primeres mostres, segons ha confirmat el Departament de Justícia.

Amb ella ja són tres els presos independentistes aïllats per la malaltia. La setmana passada ja es van haver de confinar Jordi Sànchez i Josep Rull per haver estat en contacte amb possibles positius de Covid-19.

A més, malgrat que oficialment els permisos per anar a treballar amb el 100.2 no s'han suspès i els presos podrien seguir sortint de les seves respectives presons per anar a la feina o a fer voluntariat, la majoria d'ells han optat per quedar-se entre reixes per precaució i per no contribuir en l'expansió de la malaltia.

Més enllà dels líders independentistes empresonats, dels 8.000 reclusos que hi ha actualment al sistema penitenciari català, s'ha detectat un positiuEs tracta d'un intern de Brians 2, que ha obligat a confiar tot el mòdul. A més, hi ha 16 casos sospitosos d'haver-se contagiat i més d'un centenar de presos en règim d'aïllament per precaució. 

Davant d'aquesta situació, Justícia ha adoptat ja diverses mesures cautelars per blindar les presons del coronavirus. S'han suspès els vis a vis tant familiars com íntims que suposen un contacte físic i també s'han cancel·lat les activitats grupals que es fan amb persones de fora dels centres penitenciaris. Per compensar, s'ha augmentat el nombre de trucades que poden fer els interns, de 15 a 20. 

En el marc del Govern català, tant el president Quim Torra com el vicepresident Pere Aragonès han donat positiu en les proves de coronavirus.