"No cediré al xantatge de ningú". Així ha respost la ministra de Justícia Dolores Delgado aquest migdia a la petició de dimissió que li ha fet el PP al Congrés dels Diputats. La ministra Delgado ha deixat ben clar que no pensa dimitir i ha assegurat que "a aquest govern que treballa per la ciutadania, a aquesta ministra que fa un servei públic ningú ens farà xantatge".

La diputada popular, María Jesús Bonilla, l’ha acusat de mentir en el cas de la defensa del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena en la causa oberta a Bèlgica i també en la seva relació amb l’excomissari José Manuel Villarejo.

La popular ha retret a Delgado la seva inacció en la causa belga durant un mes i mig, malgrat disposar d’informes que reclamaven l’acció urgent del govern espanyol. Bonilla ha recordat que la seva obligació, des del minut u, era defensar la jurisdicció espanyola, la sobirania espanyola ni al magistrat Llarena, i li ha demanat que no hi hagi impunitat amb els colpistes, referint-se als presos i preses polítiques.

Delgado ha defensat en tot moment la seva tasca i la seva honorabilitat primer com a fiscal i ara com a ministra. Ha evitat entrar al detall en las acusacions sobre les relacions amb l’excomissari i ha defensat en tot moment la seva actuació en la causa belga. Això sí ha recordat  tota la feina feta al ministeri en els cent dies que porta al govern, després d’assegurar que s’havia trobat un ministeri paralitzat.