El Partit Socialista de Navarra (PSN) està sent blanc de crítiques pel seu doble tracte cap al rei emèrit Joan Carles I. El Parlament de la regió va votar aquest dilluns dues propostes. Una demanava retirar el retrat del monarca de la "sala de govern" per les presumptes comissions que hauria cobrat per la construcció de el tren d'alta velocitat a la Meca i l'altra, donava suport a la creació d'una comissió d'investigació al Congrés dels Diputats sobre aquest assumpte.

Els socialistes van donar suport a la primera iniciativa, la simbòlica, juntament amb els partits d'esquerres Esquerra-Ezkerra -promotor de la iniciativa-, Geroa Bai, EH Bildu i Podemos. En canvi, el mateix PSN va alinear-se amb la dreta de Navarra Suma votant en contra de donar suport a la comissió d'investigació al rei emèrit, de manera que la proposta va ser rebutjada.

Mikel Buil, portaveu de Podemos al Parlament de Navarra, acusa els socialistes de "continuar protegint" Joan Carles per aquest doble vot. En sentit contrari, el portaveu de Na+, Javier Esparza, també carregava contra els socialistes assegurant que "el fet que hagin entrat en aquest joc, és molt poc seriós" i que "hi ha milers de navarresos que ho estan passant francament malament" i "com a solució, retirem un quadre de Parlament".

Els socialistes justifiquen el seu vot assegurant que estan a favor de "treure un quadre", però que, en tot cas, estan "més centrats en les qüestions que la ciutadania necessita en aquest moment".