La doble cara de Ciudadanos (Cs) sembla no tenir límits. El mateix dia en que s'ha revelat que el partit taronja tenia a sou com a assessor un vocal de la Junta Electoral Central (JEC)Andrés Betancor, mentre aquest participava en debats decisius sobre Catalunya, la formació que lidera Inés Arrimadas al Congrés ha presentat una moció per a la "despolitització" dels òrgans constitucionals.

La moció, que tot i tenir el suport del PP i Vox ha fracassat, es referia a òrgans com el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) o la Fiscalia General de l'Estat. I és que el partit fundat per Albert Rivera no havia comptat amb la revelació sobre el vocal de la JEC a l'hora de planificar el seu calendari polític.

Només així s'explica la intervenció que ha fet aquest dimecres el portaveu adjunt de la formació, Edmundo Bal (abans advocat de l'Estat), com si res no hagués passat. Bal no s'ha estat de qualificar d'"anomalia democràtica sense precedents" el nomenament de Dolores Delgado com a Fiscal General.

L'exadvocat de l'Estat, doncs, no ha fet res més que seguir amb el relat i el to que ja va expressar la setmana passada en la compareixença de l'exministra de Justícia. L'únic aspecte que ha fet grinyolar la declaració de principis i valors "democràtics" de l'home rellevat com a cap del departament penal de l'Advocacia de l'Estat, àlies "el cesado" -com ell mateix es feia dir- ha estat precisament aquesta revelació.

I és que mentre Bal ha defensat acabar amb la "politització de la justícia", el seu partit ha tingut a sou com a assessor a Betancor, a l'hora que aquest participava en resolucions decisives com l'exclusió de la candidatura de Carles Puigemont a les europees de 2019 i la prohibició de les candidatures de Toni Comín i Clara Ponsatí.

Si algú es pregunta com va arribar Bertancor a ser vocal de la JEC segurament ja sap la resposta: a proposta de Cs. La formació taronja, doncs, ha tornat a demostrar el seu afany en la lluita per la separació de poders, sempre que aquests poders no siguin dins del partit, és clar.