La Junta Electoral Central ha acordat excloure Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí de les candidatures a les eleccions europees. Ciutadans i PP van recórrer les llistes de JxCat davant la Junta Electoral la setmana passada en considerar que Puigdemont, Comín i Ponsatí no reuneixen els requisits d’elegibilitat.

A parer del PP no es troben en ple exercici dels seus drets, atès que "van fugir d'Espanya" i, per tant, no poden “ser inscrits en el cens”, ni figurar en el cens electoral de residents absents. Per tot plegat, van reclamar que fossin exclosos com a candidats i també del padró municipal. Per la seva banda, Ciutadans sostenia que com a "processats rebels" i en no figurar al cens de residents absents, no són elegibles. 

La Junta Electoral Central ha acordat en la seva reunió d'avui estimar la reclamació de Ciutadans i el PP, tot i que encara no n'ha donat a conèixer els motius. Ho farà en les pròximes hores.

La junta, atès que l'exclusió dels candidats trenca el requisit de composició equilibrada de dones i homes i que avui s'han de proclamar les candidatures, dona de termini fins a les 18 hores d'avui a JxCat per solucionar aquest fet.

Puigdemont, Comín i Ponsatí tenen dos dies des de la publicació de les candidatures per interposar un recurs davant del jutjat contenciós administratiu contra l'acord de proclamació.