La cúpula de Podemos reivindica el partit amb un seguit de missatges a les xarxes socials, tot just enmig de les negociacions amb la plataforma Sumar de Yolanda Díaz per organitzar l'espai a l'esquerra del PSOE de cara a les eleccions generals del 23-J. La secretaria general de Podemos, Ione Belarra, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, el secretari de programa i portaveu, Pablo Echenique, i la secretària d'organització, Lilith Verstrynge, han publicat a la vegada tuits per fer valer el partit, afirmar que no estan "morts" i assegurar que sortiran "a guanyar" i ho tornaran a "intentar".

La reivindicació arriba també coincidint amb les declaracions de la ministra d'Economia, Nadia Calviño, propera al PSOE, que ha afirmat aquest diumenge que els resultats del 28-M mostren "la desaparició de Podemos" i que "un vot que no sigui pel PSOE és un vot a una potencial coalició de PP i Vox". Per la seva part, el coordinador federal d'Esquerra Unida i ministre de Consum, Alberto Garzón, ha fet un pas al costat i ha instat aquest diumenge a donar suport a Sumar "per fer Yolanda Díaz presidenta del país". Aquest divendres 9 de juny acaba el termini perquè Podemos i Sumar puguin presentar una possible coalició pel 23-J i, de moment, no hi ha acord, tot i que Díaz es mostra confiada en que arribarà

La primera en començar la concatenació de missatges a les xarxes ha estat la secretaria general de Podemos, Ione Belarra, que ha assegurat que la formació sempre ha "mirat al poder establert sense por" i que estan disposats a "transformar-ho tot". "Hem perdut una batalla, però no la guerra: seguirem amb tot!", ha afirmat Belarra en un tuit, en el qual també reivindica l"anomalia històrica" que és que "una força política com la nostra arribi al govern d'Espanya en només 10 anys". 

Echenique, Montero i Verstrynge recolzen Belarra

Pràcticament al moment, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha citat el missatge de Belarra i ha escrit un missatge en el qual declara que sortiran "a guanyar sempre" i que quan no ho aconsegueixin, ho tornaran a intentar. "A vegades sota un sol radiant, i la majoria de vegades sota una nit sense lluna", ha dit Montero, que afirma que treballaran "sempre en equip" cap a "un país més feminista, més just, amb drets i més democràtic". "Podemos", conclou la ministra, tot reivindicant les sigles del partit en un moment de crisi, després de la desfeta a les municipals i autonòmiques del 28-M i on moltes enquestes els enfonsen en favor d'una Yolanda Díaz en auge amb Sumar competint pel vot d'aquest espai polític. 

Per la seva part, el secretari de programa i portaveu del partit, Pablo Echenique, ha citat també el tuit de Belarra i ha escrit que "no som una consultoria demoscòpica, ni un gabinet d'imatge, ni una anècdota", en referència a les enquestes a favor de Sumar i a la pròpia plataforma de Díaz, sinó "la rebel·lia espanyola, el fil vermell i morat que recorre la història, els que han aconseguit més que ningú en 40 anys". "Som els que cometen errors, però mai s'equivoquen de bàndol", conclou Echenique, que ha assegurat que quan s'ha dit que "Podemos està mort" no és "una afirmació, sinó una ordre". Segons el portaveu de la formació lila, quan s'ha dit que  Podemos està mort, es vol instar els electors a "resignar-se" i assumir que "res no es pot canviar, que Espanya és així, els poderosos són intocables, la pobresa inevitable i la injustícia eterna", pel qual, els crítics insten a "no lluitar, no resistir-se, no somiar, abaixar els braços i abandonar tota esperança".

La secretaria d'organització de Podemos, Lilith Verstrynge, ha reivindicat que han volgut que "Espanya sigui distinta" i que van recollir l"incomformisme de totes" sorgit arran del 15-M per "desafiar l'establert" i ho van "aconseguir". "A vegades amb tot en contra i no sempre a la primera, es pot", conclou Verstrynge en el seu missatge a les xarxes socials.