El ministre de Consum i coordinador federal d'Izquierda Unida (IU), Alberto Garzón, no repetirà com a candidat de la formació a les eleccions generals del proper 23 de juliol. Segons ha avançat El diario.es, Garzón ha decidit fer un pas al costat tot i que participarà de la campanya i mantindrà el seu càrrec de ministre fins que no es faci el canvi de govern després dels comicis. Garzón fa 12 anys que és a primera línia, va participar al 15-M i va ser el diputat més jove a les eleccions del 2011. La notícia s'ha fet pública aquest divendres a primera hora del matí i, pocs instants després, el mateix Garzón ha fet una piulada amb un comunicat on explica la seva retirada de la primera línia:

Treballarà a SUMAR

Al text que ha compartit al seu compte de Twitter, el dirigent d'IU explica que seguirà treballant per la plataforma SUMAR per tal de fer "Yolanda Díaz presidenta del país". Garzón relata que ja ha comunicat la notícia a la direcció del partit i que ho ha fet amb la intenció de "renovar les cares públiques que representen aquest necessari projecte". L'encara ministre de Consum apunta que com a republicà sempre ha cregut en la renovació de representants perquè "és sa per als projectes polítics i també per a la democràcia". 

La importància del 15-M

Garzón fa un repàs de com va arribar a la primera línia política i recorda el 15-M, el conegut com a moviment dels indignats, i cita Julio Anguita que va dir que "la política està a tots els racons de la nostra vida quotidiana". És per això que assegura que seguirà ajudant a construir una Espanya més justa des d'Izquierda Unida i des de Sumar. El missatge acaba enviant un agraïment a les persones que li han donat suport.

Garzón va anunciar el passat 30 de maig que la seva formació concorrerà a les eleccions generals del 23-J sota el paraigua de la plataforma Sumar que lidera Yolanda Díaz. En un missatge a les xarxes socials, Garzón va apuntar que Sumar i Yolanda Díaz​ "són la millor oportunitat" per conformar "una proposta seriosa i solvent de projecte de país". "La convocatòria d'eleccions generals ens demana estar a l'altura del nostre país per defensar que tots puguem tenir una vida digna i amb els drets garantits, ens demana recuperar la iniciativa i sortir a l'ofensiva", va escriure.

Segons Garzón, una alternativa de país "seriosa, il·lusionant i intel·ligible" només es pot conformar "des de la suma d'organitzacions polítiques i la societat civil". "La política de l'esquerra necessita un projecte polític adaptat a aquesta època capaç de despertar un sentiment més mobilitzador que la simple i suposada conciliació d'interessos polítics", va concloure.