Ciutadans no passa pel seu millor moment i la desfesta a les eleccions catalanes, on el partit unionista va passar de 36 escons al Parlament a només 6, a portat a diversos dirigents del partit a reflexionar. Segons assegura El Español, algunes veus del partit reconeixen que una "aliança electoral" amb el Partit Popular és l'"única via" per guanyar Pedro Sánchez i "sobreviure al tsunami de Vox".

Vox està a l'alça i a les eleccions catalanes va aconseguir entrar al Parlament amb 11 diputats. La formació d'extrema dreta també té una gran presència al Congrés dels Diputats on el novembre de 2019 va entrar per primer cop amb 52 representants. Ciutadans ho té complicat i és per això que veu que "només una aliança que eixamplés les bases podria derrotar Sánchez".

ignacio garriga ACN

Ignacio Garriga, el candidat de Vox a les eleccions catalanes / ACN

El citat diari assegura que els dirigents del partit que lidera Arrimadas contemplen l'aliança amb el PP com una llista única confeccionada "poc abans de les eleccions generals" i no com un projecte a curt termini.

"El PP ha de ser generós"

"S'hauria de buscar un nom original i respectar la identitat dels dos partits. El PP no pot avassallar, ha de ser generós. Només així funcionaria", expliquen els de Ciutadans. 

Els dirigents de Cs veuen que la "fragmentació en l'oposició" pot ser letal i que si no s'ajunten no podran plantar cara als socialistes i no podran controlar els de Vox. 

"És molt important que PP i Ciutadans mantinguin la seva identitat en aquesta aliança", per així poder captar més votants, expliquen a El Español. A més a més, recorden que ja fa temps que es parla d'una possible aliança entre les dues formacions unionistes. Primer va ser el PP qui va fer la proposta a Cs i Rivera va dir que no. Més tard va ser Ciutadans qui va proposar l'acord per Galícia, País Basc i Catalunya però només va funcionar als comicis bascos.

Ciutadans busca maneres de sobreviure després dels resultats electorals catalans quan, tot i la patacada, no hi va haver dimissions al partit. Inés Arrimadas va assegurar aquest dimarts que es veia "més reforçada i més forta que mai" per liderar el partit tot i la pèrdua d'escons que els ha deixat amb 6 diputats al Parlament. 

Inés Arrimadas / Efe

La dirigent de Ciutadans, Inés Arrimadas, des de la tribuna del Congrés / EFE

En roda de premsa, Arrimadas va descartar dimissions argumentant que "s'ha de continuar sumant i que al partit no hi sobra gent". Després de la reunió de cinc hores de la direcció del partit de dilluns, Arrimadas va admetre que s'han comès errors i que el resultat és conseqüència de molts factors. Però va assenyalar com a causa principal que Cs "no ha sabut il·lusionar i no ha estat aquesta vegada el motor que treia els constitucionalistes de l'abstenció". Tot i la pèrdua de 30 diputats, va dir que el resultat del 14-F demostra que Cs és "necessari".

Foto principal: La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, amb el president del PP, Pablo Casado / ACN