Membres de la direcció del PSOE que s'asseuen a les primeres files de seients de l'Hemicicle afirmen no haver vist que un diputat d'ERC hagi escopit el ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, com aquest afirma.

La 'número dos' del PSOE i portaveu parlamentària, Adriana Lastra, reconeix que ha vist un parlamentari d'ERC fer el "posat" d'escopir quan abandonava l'Hemicicle en solidaritat amb el seu company Gabriel Rufían, a qui la presidenta del Congrés, Ana Pastor, acabava de fer fora del Ple per "mal comportament".

"Però no he vist que escopia", ha afirmat Lastra, coincidint amb el que expressen en privat altres alts càrrecs socialistes que estaven asseguts a prop del ministre Borrell.

Es desmarca dels termes colpista o feixista

Lastra ha saludat la reacció de Pastor demanant d'eliminar del diari de sessions les expressions que continguin els insults de "colpista" i "feixista", ja que "els socialistes mai no han utilitzat aquests termes".

La vicesecretària general ha lamentat que des de fa temps s'hagin excedit els "límits" en aquestes sessions de control, on alguns grups fan servir amb freqüència les acusacions de "colpista, proetarra i feixista" i s'ha referit en particular al PP com a principal responsable de la crispació.

Preguntada si se sent incòmoda pactant amb ERC després de l'episodi viscut aquest dimecres, Lastra ha defensat la necessitat d'arribar a acords amb unes forces i d'altres, siguin del signe polític que siguin, perquè els ciutadans han sentenciat que s'han acabat a Espanya les majories absolutes per molt temps. "Geometria variable que deia Zapatero", ha recordat.