Alberto Tarradas, diputat de Vox al Parlament i el més jove de tota la cambra catalana, ha compartit a Instagram unes fotografies preses al Valle de los Caídos, recentment rebatejat com a Valle de Cuelgamuros, que avui continua sent un dels grans símbols de la dictadura franquista a l'Estat. En dues d'aquestes imatges el diputat i president de Vox a Girona apareix sol, mentre que en una altra hi surt acompanyat de tres amics, entre els quals hi ha Júlia Calvet, la presidenta de la polèmica associació estudiantil espanyolista S'ha Acabat, que li comenta la publicació: "Repetim aviat", una invitació que el diputat recull encantat: "Gran cap de setmana, quan vulgueu!". A més, Tarradas, que apareix fora de la basílica i amb la polèmica creu del temple, de fons, ha acompanyat les fotografies del missatge: "El patriotisme és alegria", escrit en castellà. 

El partit de Tarradas es va oposar el 2019 a l'exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos, un temple que els presoners republicans van construir després de la Guerra Civil Espanyola i un dels principals símbols de la dictadura que el govern espanyol vol resignificar. Tot i que en els dies previs a l'exhumació els ultres van evitar fer comentaris al respecte perquè no se'ls relacionés amb el franquisme, Santiago Abascal no es va poder contenir el dia que Franco va ser traslladat de la basílica al cementiri del Mingorrubio: "Sánchez va més enllà de la telebrossa amb aquest xou electoral i necròfag. El carronyaire de La Moncloa ha iniciat una campanya d'odi. El govern espanyol s'hauria de fer les mateixes fotos que es van fer les seves estimades milícies. Als morts se'ls respecta, sigui Franco o la Pasionaria", un missatge que el situava al costat de la família del dictador, sempre en contra de la seva exhumació.

El jove diputat ultra al Parlament s'hauria pogut inspirar en el líder del seu partit a l'hora de visitar el Valle de los Caídos, ja que en la seva campanya per defensar que les restes de Franco romanguessin al temple va explicar que ell l'havia visitat més d'un cop. En el seu cas, emmarcava les visites en l'interès cultural: "Quan hi vaig, no passo per la tomba de Franco, visito el monument, que és excepcional". Amb tot, Tarradas en la seva publicació parla de "patriotisme". 

Crits ultres al Parlament 

No és el primer cop que Tarradas és notícia d'ençà que és diputat al Parlament. Abans, s'havia fet viral la seva intervenció a la cambra catalana coincidint amb la Setmana Santa, el jove va cridar un "Viva Cristo Rey" des del faristol de l'hemicicle. "Vull felicitar i desitjar de tot cor a tots els espanyols que passin una molt feliç i cristiana Setmana Santa. Mentre a alguns els tremola el pols i opten per felicitar les festes primaverals o altres tipus de festivitats, jo vull dir-ho així: 'Que viva Semana Santa. Que vivan nuestros cristos nazarenos, nuestras vírgenes dolorosas y que viva cristo rey, pilar central de España, de nuestra identidad, nuestra cultura y nuestra tradición", va cridar, davant l'estupefacció d'alguns dels diputats. Per exemple, Ferran Pedret, del PSC, va denunciar que Terradas havia proferit el lema dels Guerrilleros de Cristo Rey dels 70, i dels requetès del 36.