Fins hores abans de l'exhumació, Vox ha intentat aturar l'exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos. Però el Tribunal Suprem li ha donat aquest dimecres l'últim cop de porta als morros. Primer el partit d'extrema dreta va dur-ho a la Junta Electoral Central, que va inadmetre la petició de suspendre el trasllat del dictador durant el període electoral. Després van acudir al Tribunal Suprem, que fa una setmana ja els va denegar la mesura "cautelaríssima" amb caràcter d'urgència. Aquest dijous, la sala contenciosa-administrativa ha rebutjat novament la mesura de suspensió cautelar sol·licitada per la formació de Santiago Abascal.

En la seva interlocutòria, el tribunal argumenta que, sense entrar en el fons de la qüestió, l'acord recorregut "no té res a veure amb el procediment electoral". Els magistrats recorden a Vox que, si creu que hi ha una vulneració de la legislació electoral, "pot exercitar quantes reclamacions i recursos electorals creguin convenients", però davant la Junta Electoral Central.

La sala ha acordat també imposar les costes --una quantitat màxima de 600 euros per tots els conceptes-- al partit polític d'extrema dreta "després d'haver estat desestimades totes les seves pretensions".