Nova picabaralla a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) entre antifeixistes i membres de l’entitat ultraespanyolista ‘S’ha Acabat!’. Unes quaranta persones s’han concentrat aquest dimecres davant una carpa que havia muntat l’associació amb motiu de la fira d’entitats que organitza la universitat al campus de Bellaterra. Els Mossos d’Esquadra s’han dirigit fins al lloc dels fets i han muntat un cordó per protegir els espanyolistes. Fins a un total de cinc dotacions de la policia catalana “intenten contenir” la concentració. Es tracta, de fet, d’agents membres de la Unitat de Seguretat Ciutadana, i no pas d’antiavalots

Els Mossos també informen que els antifeixistes que han anat a boicotejar la carpa de ‘S’ha Acabat!’ han llançat algun objecte contra els estudiants ultres, però que no han tirat “res contundent”. Així mateix, de moment encara no s’ha produït cap incident destacable. Per altra banda, fonts de la UAB han explicat a l’agència Europa Press que moltes de les persones que s’han enfrontat a l’entitat unionista anaven encaputxats i que fins i tot han intentat entrar dins la carpa per tal d’oposar-se a la presència d’aquests estudiants.

En un primer moment ha intervingut al lloc dels fets el personal de seguretat de la mateixa UAB, i ha sigut més tard quan han aparegut els Mossos d’Esquadra. De totes maneres, encara no hi ha hagut càrregues per part de la policia contra cap dels assistents a la picabaralla. Els lemes dels opositors a ‘S’ha Acabat!’ han estat ‘Fora feixistes de la universitat’ i ‘UAB antifeixista’, entre d’altres.

‘S’ha Acabat!’ ja s’ha afanyat a lamentar la situació que es viu a hores d’ara a la UAB, i ha publicat una piulada amb un vídeo amb el següent peu de text, amb to irònic: “Aquesta és la llibertat que existeix als campus universitaris catalans”. Diversos simpatitzants de l’entitat ultraespanyolista, com el diputat de Vox al Parlament Ignacio Garriga, han fet piulades per situar-se al costat de l’associació: “Treballarem sense descans fins a recuperar la llibertat política a Catalunya, que ha contribuït a sepultar els successius governs de PP i PSOE”.

Els missatges que els grups antifeixistes han difós a les xarxes per fer una convocatòria al boicot han estat els següents: “Ja els tenim aquí! ‘S’ha Acabat’ torna a la UAB durant la Fira d’Entitats, però ens hi trobaran de cara; comença el curs i comença la lluita antifeixista; fem convocatòria a tothom que pugui que vagi venint perquè no pararem fins fer-los fora”, deia el compte de Twitter ‘Antifeixistes UAB’. “Una vegada més, el grup espanyolista ‘S’ha Acabat’ torna a ocupar l’espai públic de la universitat difonent el seu discurs neoliberal i reaccionari; ja els hem fet fora moltes vegades i avui hi tornarem! A la UAB, ni feixistes ni amics de feixistes!”, deia el SEPC.