Cada vegada menys desacomplexada, l'ultradreta va fent de les seves a les institucions catalanes. Aquest dijous des del ple del Parlament el diputat de Vox Alberto Tarradas ha aprofitat que tenia la veu en el marc del debat d'una moció per fer un crit ultra: "Viva Cristo Rey!". Tarradas ha fet aquest crit amb l'excusa de felicitar la Setmana Santa, a les portes d'aquesta festivitat: "Vull felicitar i desitjar de tot cor a tots els espanyols que passin una molt feliç i cristiana Setmana Santa. Mentre a alguns els tremola el pols i opten per felicitar les festes primaverals o altres tipus de festivitats, jo vull dir-ho així: 'Que viva Semana Santa. Que vivan nuestros cristos nazarenos, nuestras vírgenes dolorosas y que viva cristo rey, pilar central de España, de nuestra identidad, nuestra cultura y nuestra tradición".

Així s'ha expressat Tarradas, en una intervenció que no ha passat desapercebuda. El diputat del PSC Ferran Pedret, que al Parlament es dedica en especial a qüestions relacionades amb memòria històrica, ha fet una piulada a Twitter on ha recordat l'origen d'aquest crit: "Un diputat de Vox al Parlament s'ho fa venir bé, amb el pretext de Setmana Santa, per proferir el crit 'Viva Cristo Rey!'. Sap molt bé el que fa, no parla del Christus Rex, llança el lema dels Guerrilleros de Cristo Rey dels 70, i dels requetès del 36", ha escrit. 

Tuit Pedret

Els requetès, que efectivament feien servir aquest crit, van ser una organització paramilitar carlista que va participar a la Guerra Civil espanyola a favor del bàndol nacional, combatent al costat del dictador Francisco Franco, amb l'objectiu de defensar la religió catòlica i acabar amb el marxisme. Per altra banda, els Guerrilleros de Cristo Rey dels 70 van ser un grup parapolicial terrorista, d'ideologia ultradretana per tal de combatre els moviments antifranquistes. Efectivament el seu lema era 'Viva Cristo Rey!'.

Comentari sexista contra Alsina

No ha estat l'única polèmica que ha generat avui el diputat de Vox a l'hemicicle. Abans de fer aquest crit ultra i en el marc del debat de la moció presentada per Ciutadans, que busca condemnar els suposats contactes de l'entorn de l'independentisme amb l'entorn de Vladímir Putin, ha fet un comentari inapropiat per criticar la tasca de la consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina: "Va lluint modelets nous, incomplint la llei, insultant Espanya i a tots els catalans".

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, com és habitual quan succeeixen aquests tipus de comentaris per part de Vox, ha recordat les normes del debat: "Senyor Tarradas, fer referència a la indumentària de la consellera Alsina és un comentari de naturalesa sexista, podria fer referència al que ella fa o ella diu, però no a com vesteix o deixa de vestir. Li recordo per properes intervencions", ha reblat.