Nova reacció a Suïssa sobre l'espionatge del govern espanyol. El socialista Pierre-André Comte, secretari general del Moviment Autonomista del Jura, ha carregat durament aquest dijous contra l'Executiu presidit per Pedro Sánchez i ha demanat al govern suís que ho investigui i ho denunciï.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Comte ha comentat que "sembla evident que Espanya ha espiat el conseller nacional del Cantó de Valais, Mathias Reynard, que presideix una associació d'amistat suïssocatalana". "Per nosaltres això és escandalós i totalment inacceptable", ha exclamat aquest diputat suís. "Nosaltres que vam rebre triomfalment Carles Puigdemont i els nostres amics catalans estenem que ara també estem sota vigilància de la diplomàcia espanyola", ha lamentat. 

Comte, que va preguntar a principis d'aquesta setmana al govern cantonal si estava al corrent d'aquesta qüestió, ha assegurat que portarà el presumpte espionatge davant la justícia del cantó de Jura. Preguntat sobre les conseqüències jurídiques, Comte ha volgut ser prudent advertint que aquest assumpte ha de ser estudiat tenint en compte el dret internacional.

Ara bé, pel que fa al camp polític, el diputat ha assegurat que s'encarregaran de denunciar al seu país "aquestes pràctiques i exposar fins quin punt Espanya es comporta de manera inacceptable pel que fa a una cosa tan simple com la nostra solidaritat amb les autoritats catalanes". 

"La nostra solidaritat amb el poble català és clara i duradora, fa molts anys que hi és, i no ens deixarem impressionar pels serveis espanyols", ha advertit Comte qui ha afegit que el conseller encarregat dels Afers Estrangers ja va recordar a Espanya que "aquí hi ha un grapat de drets que són inviolables i una democràcia directe que no permet ingerències interiors".

Comte també ha assegurat que Suïssa podria donar protecció internacional a les exiliades Marta Rovira i Anna Gabriel.