La diputada d'ERC al Congrés Carolina Telechea ha sortit en defensa del president Quim Torra a la cambra baixa espanyola, quan es debatia una proposició no de llei del PSOE per institucionalitzar la conferència de presidents autonòmics. La proposició ha quedat aprovada, amb el vot en contra d'ERC i Junts.

Telechea ha indicat que en la situació actual no tenia sentit institucionalitzar la conferència de presidents, perquè Catalunya està pendent de la inhabilitació del seu president. "Estem institucionalitzant una conferència de presidents quan un dels presidents serà inhabilitat pel Tribunal Suprem, per penjar una pancarta durant unes hores i en defensa de la llibertat d'expressió i dels presos polítics i exiliats catalans", ha remarcat.

Segons Telechea, "ens hauríem de preguntar on és la llibertat d'expressió, i no fa falta que diguin que va ser per desobeir la Junta Electoral Central (JEC), perquè ja sabem qui en forma part, són membres afiliats a partits polítics".

La diputada ha recordat que a cap país democràtic del món s'inhabilita un president escollit democràticament. "És inaudit el que està passant", ha afegit, i ha acusat el Tribunal Suprem de variar les majories parlamentàries i decidir qui posa i qui treu.