La diputada de Compromís a les Corts Valencianes i exvicepresidenta de la Generalitat Aitana Mas ha fet públic aquest diumenge a través de les xarxes socials que té càncer. “Portava més de quatre anys vigilant i controlant que aquest moment no arribés, però finalment ha estat inevitable. La mala notícia és que tinc càncer. La bona és que penso curar-me, que ningú s’espanti!”, ha escrit la parlamentària al seu compte d’X. De fet, Mas ha dit que té “dues poderoses, precioses i tendres raons que fan que només pensi en viure”. “No contemplo una altra alternativa”, ha afegit malgrat ser conscient que el camí per la seva curació “no serà fàcil de recórrer”. L’exvicepresidenta de la Generalitat també ha demanat als seus seguidors que li desitgin sort en la nova etapa que començarà, i ha conclòs el missatge amb la frase “I avui, més que mai, salut i república”. El missatge l’ha acompanyat d’una fotografia seva a les Corts lluint una samarreta amb els pits dibuixats. Actualment, Aitana Mas és síndica adjunta de Compromís al parlament valencià, però durant la legislatura del Botànic va ocupar la Vicepresidència del Consell i la Conselleria de Polítiques Inclusives en substitució de Mònica Oltra.

Un cop anunciada la notícia, les xarxes socials aviat s’han omplert de missatges d’ànim per la parlamentària, entre els quals, molts, procedents dels seus companys de partit. A tall d’exemple, el portaveu de la coalició a les Corts, Joan Baldoví, li ha escrit: “Una abraçada ben forta, Aitana. Força!”. També la portaveu de l’Ajuntament de València, Papi Robles, li ha traslladat unes boniques paraules: “Perquè et conec i hem parlat d’aquest tema moltes vegades, estic segura que amb la teva valentia i la teva energia controlada avançaràs en aquest camí. Salut, república i sanitat pública”. De la mateixa manera, altres partits, institucions i entitats estan enviant missatges d’ànima a la política alacantina.

Mas, l’escollida per substituir Mònica Oltra

La diputada va ser l’elegida per substituir Mònica Oltra, que va dimitir de tots els càrrecs que tenia al País Valencià pocs dies després que el Tribunal Superior de Justícia valencià la imputés per un cas que finalment ha estat arxivat. A banda d’assumir els càrrecs de vicepresidenta, portaveu del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mas també formava part de la delegació del seu partit per negociar l'elaboració dels pressupostos amb els altres socis de govern, el PSOE i Unides Podem; i va ser directora general de Transparència durant el primer govern del Botànic (2015-2019).

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic