Nou gir en el cas de Mònica Oltra, que allunya l'exdirigent de Compromís de l'ombra de la sospita. El jutjat d'Instrucció número 15 de València ha aixecat el secret de sumari en el cas d'Oltra de la peça relativa als correus de l'exvicepresidenta de la Generalitat i els 13 càrrecs investigats de la Conselleria d'Igualtat. Tot plegat ha mostrat que l'anàlisi de la policia de gairebé 50.000 mails ha estat incapaç de trobar cap rastre dels delictes dels quals era sospitosa: encobrir els abusos sexuals. 

Els investigadors han analitzat 48.000 correus electrònics entre el 20 de febrer i el 23 de març del 2017, període posterior a la denúncia de la menor, segons informa elDiario.es. De tots aquests no es desprèn que Oltra tractes d'encobrir el seu exmarit, tanmateix, la policia no tira del tot la tovallola, ja que han afirmat a Valencia Plaza: "Resulta impossible determinar si van existir o no més correus, a part d'aquells que s'han analitzat, i que fossin esborrats al moment  o en els més de sis anys que han transcorregut des dels fets denunciats". Tanmateix, aquest mes de juny, un informe de la Brigada Provincial de la Policia Judicial de València certifica que no es va eliminar cap correu electrònic sobre la investigació del cas d'abusos del seu exmarit

Tampoc abandonen la tesi que Oltra hauria encobert el seu exmarit la fiscalia i el jutge instructor de la causa que mantenen que l'equip d'Oltra hauria maniobrat per desacreditar, amb un informe intern, la versió de la menor. 

El pas al costat d'Oltra

La causa judicial d'Oltra, de la qual ella ha reivindicat des de l'inici que és innocent, ha estat el motiu pel qual ha donat una pas al costat de la política activa deixant els seus càrrecs institucionals. "He demanat a l'executiva de Compromís de fer aquesta roda de premsa per comunicar que presento la dimissió de les Corts i del govern per no comprometre el projecte polític de Compromís", va explicar el juny de l'any passat en una roda de premsa en què no va poder contenir les llàgrimes i va afirmar que: "no hi ha més remei". 

Mónica Oltra era una de les figures més fortes dins de Compromís. S'havia convertit en la cara més reconeixible de la formació i arrossegava una llarga carrera en la política institucional.  Malgrat tot, el partit ha hagut de triar qui ocupi el seu lloc, en especial al govern del País Valencià. La formació va decidir ràpidament que aquesta tasca recauria sobre Aitana Mas, de 31 anys i qui havia estat directora general de Transparència durant el primer govern del Botànic (2015-2019). Un perfil jove i amb una destacada trajectòria.