Des de Puigdemont fins als presos polítics. L'allau de baixes del PDeCAT s'ha precipitat aquest dilluns i ara un total de 13 dels 15 responsables de les sectorials del PDeCAT han dimitit dels seus càrrecs. En un comunicat argumenten estar en "desacord amb les decisions preses per una part de la direcció nacional de el partit, sense estar ratificades pels associats".

Els dimitits han informat aquest dilluns al president del PDeCAT, David Bonvehí, que demanaran també la baixa com a associats del partit, com han fet el president de la Generalitat a l'exili i líder del nou JxCat, Carles Puigdemont, i diversos consellers i dirigents de JxCat.

"Expressem el nostre suport al president legítim de Catalunya a l'exili, Carles Puigdemont, i també als consellers que són a la presó i a l'exili", han manifestat.

La carta a la direcció del partit

En una carta aquest dilluns, consultada per Europa Press, 12 dels dimitits retreuen a Bonvehí no haver convocat "ni en temps ni en forma cap dels Consells Nacionals", òrgan que controla l'Executiva i que s'ha de reunir cada dos mesos segons els Estatuts, han assegurat.

Els signants lamenten que en els últims mesos s'hagin pres al PDeCAT decisions capitals "de forma totalment anòmala, a l'marge de les regles" del partit.

També sostenen que, d'acord amb els acords de Consell Nacional de desembre de 2019, el PDeCAT havia de "transitar cap JxCat, entès com a projecte ampli, i des de l'Executiva de el partit s'havia de treballar per dur a terme aquest encaix".

"Algú ha decidit tirar per la drecera, infringint els Estatuts aprovats i sense tenir en compte els òrgans de control de el partit", sense que Bonvehí hagi explicat els motius de les dimissions de diversos directius de el partit.

 

Imatge principal: L'últim Consell Nacional de Junts per Catalunya.