Aquest divendres, el diputat de Vox per Almeria, Carlos Hugo Fernández-Roca ha declarat com a acusat al jutjat d'instrucció número 38 de Madrid, per un presumpte delicte contra la llibertat sexual.

El novembre passat, el diputat va renunciar al seu escó per sorpresa, després de ser denunciat per la violació d'una jove professora de religió de 20 anys. El Congrés ha culminat el seu relleu: ha pres possessió Mercedes Estepa Morenor, que aquest dimarts va jurar la Constitució a l'inici de la sessió plenària.

Acusat d'abusar d'una jove èbria 

El diputat era portaveu de Vox a la Comissió de Seguretat Nacional i adjunt a les d'Exteriors i de la Unió Europea. Segons va explicar el novembre passat  al seu compte de Twitter, que ja ha deshabilitat, va tenir coneixement de l'existència d'una denúncia contra ell per un "episodi" que no va concretar. Immediatament, va decidir posar-se a disposició de la Justícia i l'endemà va renunciar a la seva acta de diputat, perdent per tant la seva condició d'aforat. "Em defensaré als jutjats ordinaris", va assenyalar, proclamant la seva innocència.

Segons la denúncia de la jove, publicada per Infolibre, ella i Fernández-Roca van quedar el passat 7 de novembre. Ell, aprofitant-se que la seva embriaguesa, va abusar sexualment d'ella.

Suport de VOX al diputat

En el seu comunicat, Fernández-Roca va apuntar que es defensaria en els tribunals ordinaris per provar de resoldre l'episodi "com més aviat millor". La decisió del que va ser parlamentari per Almeria va provocar l'aplaudiment d'alguns dels seus companys. Entre ells, del portaveu de Vox en el Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, qui va definir com a "exemplar" la reacció de Fernández-Roca.

Des de la direcció del grup parlamentari de Vox en el Congrés se'l va felicitar per la seva reacció, també sense comentar el motiu de la denúncia. "Reacció exemplar", va escriure el portaveu, Iván Espinosa de los Monteros, desitjant-li "molt ànim". El relleu de Fernández Roca ha estat immediat i aquest mateix dimarts ha pres possessió del seu escó la número tres de la llista de Vox per Almeria, Mercedes Estepa Morenor, que ha jurat la Constitució "per Espanya".

Reaccions en el Congrés

Nombrosos diputats de PSOE i Unidas Podemos han carregat aquest dimecres contra Vox després de conèixer que el seu ja exdiputat Carlos Fernández-Roca està sent investigat per un presumpte delicte sexual que hauria comès contra una jove de 20 anys. "És vergonyós i dolorós que algú així s'hagi assegut en un escó del Congrés", va denunciar la portaveu socialista a la Cambra Baixa, Adriana Lastra, després de conèixer la notícia.

També han mostrat la seva indignació en xarxes socials altres dirigents socialistes com la diputada Andrea Fernández, que ha aprofitat el cas per destacar que els agressors sexuals "no són malalts ni bojos", sinó "homes normals i corrents que treballen i viuen" juntament amb la resta, "també al Congrés". "És una autèntica vergonya que algú així fos representant dels i els espanyols al Congrés", han coincidit les Joventuts Socialistes.

D'altra banda, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, també ha denunciat la violació a través de les xarxes socials.

Per la seva part, el diputat d'Unidas Podemos i portaveu d'IU en el Congrés, Enrique Santiago, ha aprofitat el cas per recomanar el líder de Vox, Santiago Abascal, que sigui "més prudent" a l'hora d'"acusar de violadors tots els menors estrangers que hi ha a Espanya".

Fotografia principal: El diputat de Vox per Almeria, Carlos Hugo Fernández-Roca Suárez, durant la seva intervenció en una sessió plenària en el Congrés dels Diputats / Europa Press.