Vox és un partit "antidemocràtic, sense principis, anticonstitucional i que no se sotmet a l'Estat de Dret". Aquestes declaracions no són de cap observatori democràtic independent ni de polítics d'altres partits, sinó que pertanyen a vuit integrants de Vox a Badajoz, que s'han donat de baixa de la formació d'ultradreta en comprovar la veritable arrel del partit de Santiago Abascal.

Els dimitits són set regidors -dels deu que té Vox a la província- i el que va ser candidat a la Junta d'Extremadura, Juan Antonio Morales. Els set edils corresponen a municipis com Badajoz capital, Lobón i Guadiana, municipi que fins al gener del 2020 portava com a cognom 'del Caudillo', escurçat davant de les queixes i l'oposició, precisament, de Vox.

Submissió dels afiliats

En un comunicat de premsa, els dimissionaris acusen la formació d'ultradreta de sotmetre els afiliats "a tècniques totalitàries, exemptes de les mínimes garanties legals exigides per la llei," cosa que exemplifiquen amb la recent sentència d'un jutjat de Badajoz per la qual es condemna a VOX declarant nul·la la resolució arbitrària del Comitè Executiu Nacional per la qual s'expulsava a un dels regidors dimitits, Alejandro Vélez, del partit.

"Aquesta condemna, unida a la gravetat dels fets que s'exposen a continuació, motiven l'abandonament d'aquesta formació política per la nostra part", han continuat, per titllar Vox de partit "antidemocràtic" en el qual la disciplina interna "és una piconadora que s'aplica de manera capritxosa per part de la Secretaria General, sense respectar els drets dels afiliats i sense garanties de contradicció o defensa."

"Tallar de soca-rel qualsevol iniciativa"

"L'objectiu és tallar de soca-rel qualsevol iniciativa o manifestació que suposi llibertat d'expressió o acció per part dels grups municipals o assemblees legislatives", han assenyalat, junt amb que han estat objecte de tècniques "indecents" com l'intent d'investigacions personals, mitjançant la contractació de detectius privats amb l'objectiu de fer públic algun aspecte de la vida privada de l'investigat, i així anul·lar-lo políticament.

Totes les proves relatives a aquestes pràctiques, com el telèfon des d'on es va intentar el contracte, dades del propietari i un enregistrament del detectiu, es van enviar al secretari general, vicesecretari d'Organització i Comitè de Garanties als efectes de la seva investigació interna però "no hi va haver reacció, ni cap acció".

 

Imatge principal: Javier Ortega Smith, secretari general de Vox / Efe