Sentiments creuats. PSOE i Unidos Podemos han celebrat l'anunci de dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, encara que això frustri els plans per apartar el PP del Govern de Madrid.

La renúncia de la líder madrilenya aquest matí ha rebut el vistiplau de les formacions d'esquerra, que havien estret el setge a la presidenta per l'escàndol del màster i havien redoblat aquesta pressió en les últimes hores per la publicació del vídeo d'un presumpte robatori en un supermercat madrileny. Ara bé, amb la dimissió de Cifuentes, la intenció de socialistes i podemites de canviar el color polític del poder madrileny s'ha vist frustrada.

El portaveu del PSOE a Madrid, Ángel Gabilondo, que es preveia com el que encapçalaria un canvi de lideratge a la Comunitat, ha demanat que Cifuentes firmi com més aviat millor la seva dimissió. Ara bé, ha exposat que la preocupació en relació amb el Govern del PP es manté. "No és només l'assumpte d'una persona sinó el final d'una manera de governar", ha exposat Gabilondo, que ha mantingut el seu intent de treballar per una "alternativa consistent".

Des de les files socialistes han estat especialment crítics amb Ciutadans, formació que es va mostrar reticent a forçar una moció de censura per apartar els populars del poder a Madrid i imposar una nova majoria governamental.

Pedro Sánchez pressiona Cs

El líder del PSOE en l'àmbit estatal, Pedro Sánchez, ha assenyalat —en la mateixa línia que Gabilondo— que el PP està "podrit" i ha instat Albert Rivera a ser "conseqüent". "Li demanaré si creu que hem de regenerar Madrid", ha exposat Sánchez en una conversa amb La Sexta sobre una proposta que Rivera ja ha descartat.

Sánchez ha instat el PP a "regenerar" però no des del govern, sinó des de l'oposició. Per això, manté el seu suport a la candidatura de Gabilondo a l'Assemblea de Madrid.

"Dimiteix tard i malament"

Podemos també es manté en el seu intent d'apartar al PP del govern madrileny i per això parlarà amb PSOE i Ciudadanos. El precandidat a liderar la candidatura podemita a la Comunitat de Madrid, Íñigo Errejón, ha apuntat que davant la dimissió de Cifuentes el PP del "xantatge" no pot "organitzar la successió de la ja expresidenta", amb la qual cosa s'han de mantenir els plans per a la moció de censura.

En aquest sentit, ha demanat a Ciudadanos —que ja ha descartat la moció de censura— no ser "sectari" i permetre un Govern "alternatiu", que consti d'un "pacte de regeneració" amb socialistes i podemites.

Així mateix, el líder d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, ha assenyalat que la decisió arriba "tard i malament" en un comentari a Twitter. "Hauria d'haver passat fa setmanes i ens estalviàvem les seves mentides i cinisme", ha sentenciat sobre la líder madrilenya.