Neix el primer grup en suport a la diputada de Junts per Catalunya Laura Borràs. De moment, és tota una incògnita saber qui hi ha darrere i tan sols n'han fet la presentació oficial a través de Twitter. En poques hores ja tenen més de 3.000 seguidors i han assegurat que el proper 22 de juliol concretaran qui són amb totes les entitats, col·lectius, impulsors i personalitats que s'hi han sumat.

En el manifest, demanen un clam unitari: "És el moment que per damunt de diferències polítiques, els catalans i catalanes ens solidaritzem amb Laura Borràs, denunciem les irregularitats del muntatge judicial i exigim la retirada immediata de les acusacions i l'arxivament de la causa". Una unitat de les forces independentistes que no es va traslladar al Congrés. Esquerra i la CUP es van abstenir en la votació al suplicatori de Borràs perquè deixi de tenir la immunitat parlamentària.

La resposta de Borràs

 Amb un "gràcies, amics", la diputada Borràs ha agraït a través de Twitter la mobilització d'aquest grup. A la vegada, aquests han contestat amb un "ens tindràs sempre". Sota el lema "No al lawfare contra l'independentisme", el manifest explica que s'ha aplicat aquesta tècnica que consisteix en el "dret penal de l'enemic a través del qual la repressió política es cobreix amb un mantell de procediment judicial apolític però té com a única finalitat reprimir la dissidència política". A més, consideren que "està sent objecte d'una persecució" i mostren com "la desintegració de la justícia espanyola és galopant".

Primera acció

De moment, la primera mostra de suport que estan organitzant és una trobada el proper 22 de juliol per acompanyar Borràs a la seva citació davant el Tribunal Suprem. A Borràs se l'acusa per prevaricació, malversació, frau i falsedat documental per suposats contractes irregulars durant la seva etapa al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Unes acusacions per les quals els Mossos d'Esquadra van investigar-la, però no van trobar cap indici d'irregularitat. No obstant això, la Guàrdia Civil va impulsar una segona investigació que la Fiscalia va inflar per perseguir-la. És a partir d'aquests informes que el Tribunal Suprem li imputa quatre delictes greus