La diputada de Junts per Catalunya Laura Borràs podria arribar a enfrontar-se a una petició de fins a 12 anys de presó a més d'una possible condemna d'inhabilitació per a càrrec públic per les suposades irregularitats en adjudicacions quan va estar al capdavant de l'Institut de les Lletres Catalanes entre 2013 i 2018, segons avança Libertad Digital —el mateix mitjà que va avançar que la Fiscalia demanaria la imputació de la també exconsellera de Cultura.

Ara, l'esmentat mitjà assegura que Borràs podria ser jutjada pels delictes de malversació, frau administratiu, falsedat documental i prevaricació, i segons fonts judicials, la petició de pena podria arribar als dotze anys de presó. A més, les mateixes fonts jurídiques assenyalen que podrien establir-se mesures cautelars dins de les peticions de la Fiscalia, aparentment per evitar un possible risc de fuga.

La Fiscalia va sol·licitar ahir al Tribunal Suprem que investigui Borràs. En concret, ho va fer el fiscal del Tribunal Suprem Javier Zaragoza, que ha demanat també a l'alt tribunal que demani al Congrés dels Diputats el suplicatori de la diputada, que precisament ahir va prendre possessió del càrrec en la sessió constitutiva.

Ara, la Sala Penal del Suprem és qui ha de decidir si obre o no un procediment judicial contra Borràs. Després de rebre l'informe de la Fiscalia, la Sala d'Admissió del TS haurà de dictar un acte i en cas que decideixi seguir endavant, Borràs serà cridada a declarar en qualitat d'investigada davant de l'Alt Tribunal.

Borràs nega les irregularitats

Per la seva part, Borràs sempre ha negat les acusacions d'irregularitats. Fa tot just un any, quan era consellera de Cultura, va comparèixer davant del Parlament, on va assegurar que les acusacions eren "rotundament" falses i va denunciar un "linxament públic" i "malèvol".

De fet, la consellera ha tornat a negar-ho aquest dimecres en una resposta a Twitter sobre la suposada pena de 12 anys de presó. Borràs ha negat que pugui haver-hi cap malversació d'un contracte de 250.000€: "Ni el programa més gran de l'Institut de les Lletres Catalanes  té aquest pressupost per un any!".