La fiscalia ha demanat al Tribunal Suprem que citi a declarar com a imputada a la diputada de JxCat Laura Borràs, per suposades irregularitats en adjudicacions quan va estar al capdavant de l'Institut de les Lletres Catalanes entre 2013 i 2018.

El fiscal del Tribunal Suprem, Javier Zaragoza, ha demanat a l'Alt Tribunal que demani al Congrés dels Diputats el suplicatori de la diputada, just el dia que s'ha constituït el Congrés.

El ministeri públic ha sol·licitat al Suprem que citi la diputada en atenció a l'exposició raonada emesa pel jutjat número 9 de Barcelona en què demanava que se li investigués per prevaricació, malversació, frau i falsedat documental en sospitar que va participar, "material i directament", en l'adjudicació, suposadament fraudulenta, de 18 contractes al seu amic Isaïes H.F. en detriment de l'erari públic.

 

Al parer de la Fiscalia, hi ha "clars i contundents indicis de simulació documental continuada" per part de Borràs i del seu llavors col·laborador "a fi de dotar d'una suposada transparència i objectivitat" al procés d'adjudicació contractual, "encobrint" la decisió d'adjudicar-li tots els contractes i "emmascarant" el seu fraccionament "il·legal".

"Rotundament fals"

Laura Borràs sempre ha negat les acusacions d'irregularitats. Fa tot just un any Borràs, quan era consellera de Cultura, va comparèixer davant del Parlament on va assegurar que les acusacions eren "rotundament" falses i va denunciar un "linxament públic" i "malèvol".

La investigació la van iniciar els Mossos d'Esquadra i posteriorment la titular del jutjat número nou la va tras passar a la Guàrdia Civil.