A Madrid sí que ha pogut ser. Contràriament al que va passar a Andalusia, el PP d’Isabel Díaz Ayuso ha pactat amb Vox els pressupostos per a la Comunitat del 2022, els primers en tres anys. L’acord dels comptes inclouen 13 mesures, entre elles una auditoria dels costos i les subvencions a centres de menors estrangers no acompanyats (MENA), més gratuïtat en l’educació de 0 a 3 anys mitjançant xecs i la reducció de la despesa en duplicitats de càrrecs de la comunitat. Un dels punts inclou que no s’acceptarà cap esmena.

L’acord ha estat anunciat per la portaveu de Vox, Rocío Ortega Monasterio, que ha explicat que, amb aquest pacte, la seva formació s’ha compromès a votar en contra de totes les esmenes que presentin els partits d’esquerra per tal d’agilitar l’aprovació del pressupost. “Que l’esquerra perdi tota esperança d’entrar a Madrid. L’esquerra només porta ruïna”, ha conclòs en referència a Más Madrid, el PSOE i Unidas Podemos.

Auditories de les subvencions

Així el document de tretze punts inclou la realització d’auditories de totes les subvencions concedides per la Comunitat de Madrid en els darrers quatre anys, així com la reducció d’un 10% de les subvencions a les conselleries i del pressupost de Radiotelevisió de Madrid, així com una anàlisi de la viabilitat de fusionat o suprimir òrgans o entitats del sector públic.

El PP ha comprat el discurs de la formació d’extrema dreta sobre els menors no acompanyats i ha pactat fer una autoria específica dels costos dels serveis i de les subvencions associades als centres que atenen aquests menors. Hi ha el compromís d’iniciar aquesta autoria com més aviat millor.

Igualment, l’acord apunta que el govern d’Isabel Díaz Ayuso “estudiarà la possibilitat de personar-se en accions judicials que posin en greu risc la seguretat dels seus ciutadans o les seves propietats”. La judicialització que tant agrada la formació que lidera Santiago Abascal.

 

Imatge principal, Rocío Ortega Monasterio i Isabel Díaz Ayuso / EP