La premsa tradicional, la que fa edició impresa, protegeix tan com pot al rei Joan Carles I a les versions digitals, enfonsant o ignorant la informació sobre la investigació que du a terme la fiscalia suïssa d’un compte amb 100 milions de dòlars, procedents d'una suposada donació del rei de l’Aràbia Saudita a l’emèrit espanyol. En alguns diaris, l’absència o rebaixa de la informació és cridanera.

La Vanguardia no en diu res a la portada digital, però té a la secció “Vida”, la de les notícies de societat, el teletip de l’agència Europa Press. A l’hora d’escriure aquesta peça, el diari barceloní no havia fet ni un tuit per promocionar la informació.

En el mateix moment, El País, que ha publicat la primícia a l’ensems que el diari suís La Tribune de Genève, tenia en portada una extensa i completa informació, amb tot de fonts directes sobre el cas, signada pel un dels seus periodistes d’investigació... enterrada a la 8ena pantalla. Era la notícia més vista de la secció, però. En portada, el diari espanyol titula escaridament La Fiscalía helvética investiga una presunta donación millonaria a Corinna Larsen desde una cuenta suiza. Dins afegeix aquest subtítol: La interesada afirma que fue un regalo del rey emérito, Juan Carlos I.

ABC també ho enterra al 7è scroll de la portada i amb un títol que carrega els neulers a l’aristòcrata austríaca, a la que anomena ambiciosa empresaria i examiga del rey Juan Carlos. El títol diu Corinna trata de justificar un ingreso como un «regalo no solicitado» de Don Juan Carlos para ella y su hijo. El tabloide monàrquic cita com a fonts a El País i Europa Press. No serà perquè aquest diari no faci un seguiment intens de l’activitat de la casa reial. Molt per sobre de l’afer suís, publica això: Iván Redondo saluda al Rey con un cabezazo como el que hizo inadecuadamente a Torra.

El Periódico fa una mica el mateix pas. No ho du a la portada digital sinó a la secció de Política. Una peça breu. Pitjor encara La Razón, que no du res del cas en portada ni enlloc, com El Mundo, malgrat que aquest diari segueix el tema i el passat dia 24 de febrer havia explicat que el jutge de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, vol enviar a Suïssa una comissió rogatòria sobre els presumptes homes de palla de Joan Carles I a Suïssa. Avui, dimecres, res, malgrat que el jutge sí que ha enviat la comissió, una exclusiva que li ha pispat eldiario.es.

L’Ara i El Punt Avui ho tenen per sota de les informacions sobre el coronavirus i la política catalana. Els primer cita a La Tribune de Genève i ho posa tot en el context d’altres revelacions sobre els tràfics financers del rei emèrit de les que la premsa internacional s’han fet ressò. El Punt Avui, a última hora de la tarda, encara ho mantenia en posicions destacades de la portada digital i n’actualitzava el contingut.