La Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir ahir a la nit una persona acusada de cremar un contenidor a la Rambla en la manifestació convocada pels Comitès de Defensa de la República (CDR) en complir-se el primer any de la condemna del Tribunal Suprem a la cúpula del 'procés'.

Mig miler d'independentistes es van manifestar a la plaça Urquinaona i la Via Laietana de Barcelona, al mig d'un ampli dispositiu policial, en el primer aniversari de la sentència del 'procés', que va donar pas a diverses nits de protestes i repressió policial a la capital catalana.

contenidor cremant manifestacio CDR 1 any sentència proces - Sergi Alcàzar

Contenidor en flames / Sergi Alcàzar

La manifestació ha transcorregut sense incidents fins al seu tram final, quan els manifestants han creuat alguns contenidors en la via, han cremat almenys un d'ells i han provocat petits danys al material urbà, primer al passeig de Colom i després a la Rambla, on els Mossos d'Esquadra han alertat diverses vegades pels seus altaveus que hi hauria una intervenció policial imminent, encara que no ha estat necessària.

Segons han informat fonts policials, la Guàrdia Urbana ha detingut un dels manifestants per cremar un contenidor a la Rambla.

"La independència es guanya al carrer"

Els manifestants van marxar sota el lema 'La independència es guanya al carrer' i van cridar consignes com 'Urquinaona, ho tornarem a fer' i '1-O, ni oblit ni perdó'. Poc després de les 20h, la manifestació va provocar talls de trànsit als carrers confluents i a continuació va baixar la Via Laietana amb crits de 'Fora la bandera espanyola' i 'Puta Espanya' mentre alguns manifestants pujaven a fanals retirant banderes espanyoles posades dilluns per desconeguts en ocasió de la celebració del 12 d'octubre. Algunes d'aquestes banderes van ser cremades seguidament.

 

Després d'una parada davant de la Prefectura de la policia espanyola, fortament custodiada pels Mossos, els manifestants han seguit carrer avall sense que es produís cap incident.

Poc abans d'arribar al monument a Colom, alguns manifestants han llançat a terra contenidors i han trencat ampolles de vidre per dificultar el pas en els Mossos. La policia catalana ha reaccionat ràpidament i ha fet petits carrusels per dispersar la protesta.

 

Imatge principal: Moment de la detenció per part de la Guàrdia Urbana / Sergi Alcàzar