Un any després de la sentència contra els líders de l'1-O, els CDR han tornat a la plaça Urquinaona de Barcelona, on es van produir els enfrontaments més violents amb els Mossos d'Esquadra.  Sota el lema 'La independència es guanya al carrer', els manifestants han cridat consignes com 'Urquinaona, ho tornarem a fer' i '1-O, ni oblit ni perdó'. Poc després de les 20h, han ocupat la plaça tallant el trànsit dels carrers que hi conflueixen.

Marc González

A continuació, han començat a baixar la Via Laietana amb crits de 'fora la bandera espanyola' i 'Puta Espanya' mentre alguns manifestants pujaven als fanals retirant les banderes espanyoles deixades el passat 12-O, i n'han cremat algunes.

Marc Ortín

Tot i aturar-se una breu estona davant la Prefectura de la policia espanyola, fortament blindada pels Mossos, els manifestants han seguit carrer avall sense que es produís cap incident.

Marc Ortín

Contenidors i ampolles de vidre per barrar el pas

Poc abans d'arribar al monument a Colom, alguns manifestants han llançat a terra contenidors i han trencat ampolles de vidre per dificultar el pas als Mossos. La policia catalana ha reaccionat ràpidament i ha fet petits carrusels per dispersar la protesta.

Marc Ortín

Un cop dispersos, Mossos i manifestants han protagonitzat una sèrie de corredisses pels carrerons del districte de Ciutat Vella. Poc a poc, els agents antidisturbis han anat guanyant carrers mentre els activistes intentaven dirigir-se a Urquinaona. Finalment, un ampli dispositiu dels Mossos ha escorcollat un grup de manifestants en un carreró prop del carrer Pelai. No obstant això, els han deixat anar i no s'ha produït cap detenció.