El Ministeri d'Interior va intentar utilitzar una aplicació informàtica en el desplegament policial per al referèndum de l'1 d'octubre que va resultar ser un autèntic desastre. Segons ha informat El Periódico, l'aplicació havia de servir per abocar en ella tota la informació referent a les actuacions dutes a terme.

Així ho explica un informe remès pel llavors major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que consta en el sumari de la causa de l'1-O.

El programari havia de permetre "traspassar les dades relatives a actuacions policials i incidències" perquè tinguessin tota la informació les quatre "cèl·lules de seguiment" policial: els Mossos,la policia espanyola, la Guàrdia Civil i la Secretaria d'Estat de Seguretat.

Segons relata Trapero, als assajos del programa ja es van evidenciar algunes "dificultats" que condicionaven la seva efectivitat. "La més important era que les incidències s'havien d'enviar una a una, introduint cada vegada el nom del local de votació i la seva direcció, el que feia molt lenta la introducció i dificultava l'ús ja que s'esperava que aquell dia s'hauria d'informar de milers d'incidències."

A més, les dades que anaven abocant els Mossos no la rebien les cèl·lules de seguiment, sinó que arribava directament a les dependències de la Secretaria d'Estat de Seguretat de Madrid sense passar per les seus territorials. Tanmateix, encara que finalment no servís de res, els Mossos van registrar unes 3.900 incidències.