Ciutadans segueix enfonsant-se dia a dia. Després de la desfeta electoral que van patir a les eleccions municipals i autonòmiques del 28-M, que els ha portat a decidir no presentar-se a les eleccions generals del 23-J, el partit només rep cops i decepcions. La deriva del partit es manté, tant és així, que ara a partir del mes de juliol hauran d'abandonar la seu nacional al carrer Alcalà de Madrid—un edifici de sis plantes— per mudar-se a la primera planta d'un edifici d'oficines del carrer príncep de Vergara, al madrileny barri de Salamanca. Segons avança el diari ABC, la superfície de la nova seu és de gairebé 350 metres quadrats, quatre vegades més petita que l'actual, i malgrat que, no han detallat el preu del lloguer, el diari assenyala que la mitjana del lloguer en aquest immoble és d'uns 10.000 euros mensuals, una diferència considerable del que abonaven en la seu original, que es disparava fins als 40.000 euros. 

Ciutadans preveu reduir un 50% de la plantilla

El trasllat de seu ja estava en els plans de Ciutadans davant la davallada d'ingressos derivada de les darreres derrotes electorals, que han suposat una disminució considerable de les subvencions. Una situació que ja ha obligat a tancar nombroses seus a capitals de províncies i fer "reajustaments de plantilla". Els problemes econòmics de Ciutadans també ha obligat a acomiadar treballadors, perquè de moment, set d'ells van ser acomiadats aquest dijous, i no quedarà aquí, ja que s'espera que a partir de dilluns més treballadors hagin de recollir les seves pertinences i abandonar la feina. Segons el citat diari, Cs espera reduir la seva plantilla a la meitat i passar del voltant de cinquanta treballadors a uns vint-i-cinc.

La decisió de no concorrer a les eleccions generals ha generat força malestar en alguns sectors del partit, que ha portat a un enfrontament entre els perfils més crítics i l'executiva del partit. Edmundo Bal, que ja va anunciar que deixaria la política, és un dels que ha carregat durament contra el Comitè Permanent i reclama que Cs es presenti als comicis de l'estiu no deixar "orfes" als votants. L'últim senador que encara es manté viu, Miguel Sánchez, considera que si no es presenten a les eleccions és millor "abaixar la persiana". 

Fugides de Ciutadans

El degoteig de baixes a les files de Ciutadans ve de lluny, però encara s'ha accentuat més des del fracàs electoral del 28-M. El cop més dur ha estat la rendició d'Inés Arrimadas, que deixarà la política i descarta formar part de les llistes del Partit Popular per a les eleccions generals del 23-J. La candidata que va guanyar les eleccions catalanes de desembre de 2017 ha passat del cel a l'infern en un lustre i ha vist com el partit que ha liderat s'ha anat enfonsant progressivament a les urnes des que Albert Rivera va abandonar el vaixell. Segons va explicar ella mateixa, se'n va orgullosa d'haver combatut "el règim nacionalista" a Catalunya i haver frenat "el cop d'estat de 2017". 

L'última d'aquestes sonades baixes ha estat la del portaveu de la formació taronja al Parlament, Nacho Martín Blanco, que la setmana passada va anunciar que deixava el càrrec i fa només tres dies anunciava que es presentaria com a número 1 de les llistes del PP al 23-J.