Després de decidir no presentar-se a les eleccions generals del 23-J després de la desfeta electoral a les municipals que els ha esborrat del mapa polític a pràcticament tot l'Estat, Ciutadans va assegurar que es mantindria viu a Catalunya, territori on va néixer. Ara, però, el partit s'ha d'enfrontar a l'adeu d'una de les seves cares visibles al país i al Parlament: després de la patacada el 28-M, Nacho Martín Blanco, el seu portaveu parlamentari renuncia a l'escó, als càrrecs de partit a l'Executiva i deixa la política en el que ha descrit des del faristol del Parlament com una "decisió difícil que no voldria haver pres" però que ha atribuït al seu pessimisme respecte al futur del partit.

Segons ha detallat des del faristol del Parlament, ahir dimecres va explicar la seva decisió al líder del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, a qui considera el gran amic que ha fet en política, i ha reconegut que alguns dels seus companys s'han mostrat decebuts amb ell. "He d'admetre que no comparteixo la visió optimista sobre el projecte", ha confessat Martín Blanco, però que ha rebutjat fer retrets al partit pel qual era diputat des del 2018. Ara, la nova portaveu del partit al Parlament serà Anna Grau i el substituirà com a diputat Noemí de la Calle. Amb tot, l'ex de Ciutadans ha deixat clar que no deixa la "vida pública" perquè considera que encara pot aportar coses, fet que el podria portar a altres formacions polítiques de cara a les pròximes eleccions generals. 

 

Blanco, molt pessimista amb el futur del partit 

"Els resultats en les darreres eleccions tant a les municipals com en les autonòmiques d'Andalusia o Madrid són decebedors i han deixat un espai polític amb uns rèdits electorals molt reduïts, fins i tot fins a la mínima expressió. Això ha tingut efectes en el nostre electorat i en els càrrecs i dirigents del partit", ha reconegut també, insistint que la seva visió sobre el seu futur és pessimista fins al punt en què durant una reunió de l'executiva permanent es va posicionar a favor de no presentar-se a les generals i va fer una "reflexió sobre la viabilitat del partit", reconeixent que "ha perdut l'esperança". 

Preguntat per si la decisió d'Inés Arrimadas d'abandonar la política després del 28 de maig ha estat un element catalitzador a l'hora de prendre aquesta decisió, ha considerat que si bé li va provocar "una pena enorme com a final d'una etapa preciosa", aquest no ha estat el motiu del seu adeu: "Jo marxo per raons personals i d'introspecció, no perquè ella se n'hagi anat", ha resumit. Amb tot, ha tornat a lloar la tasca de qui va ser la líder de l'oposició a Catalunya després de les eleccions del 155, descrivint-la com una "líder històrica i única en la vida política de Catalunya i Espanya que ha representat millor que ningú els valors del liberalisme".