En aproximadament cinc dies, Nacho Martin Blanco, ha passat d'acomiadar-se de Ciutadans on era el portaveu al parlament de Catalunya a encapçalar la llista del Partit Popular (PP) a Barcelona per les eleccions generals del 23 de juliol, segons avança La Vanguardia. Així doncs, no només es passa a les files dels populars, sinó en un lloc destacat. A més, per Girona encapçalarà la llista Concepción Veray, per Tarragona Pere Lluís Huget Tous i per Lleida Dante Pérez. 

L'exportaveu parlamentari del partit taronja al Parlament, va anunciar el passat dijous que deixava el partit i els seus càrrecs orgànics i institucionals. Només unes hores després, el passat divendres, es va donar a conèixer que formaria part de les llistes del PP per Barcelona de cara a les pròximes eleccions generals. En aquell moment no se sabia exactament en quina posició, però s'esperava que fos dels primers llocs de la llista. Quan va plegar de Ciutadans el dia anterior, Martin Blanco ja va alertar: "Em reservo el dret que tinc a parlar del que pugui parlar. El que no faré ara és dir coses que no tenen consistència".  

 

Martín Blanco no és el primer portaveu parlamentari de Ciutadans que passa a les files del PP. L'any 2020, Lorena Roldán va obrir aquest camí. En el seu moment, va remarcar que seguia fidel als principis i valors que van fer-la entrar en la política fa sis anys, i que esperava d'obrir "una nova etapa a Catalunya, de la mà d'un partit constitucionalista, ferm defensor de la llibertat, la igualtat i la convivència". Situa com a "èxits" la victòria de Cs a les eleccions catalanes del 2017. En el seu moment, Roldán va aprofitar per fer un agraïment especial a Albert Rivera. 

Bones perspectives per al PP 

El pròxim 23 de juliol les urnes donaran una clara victòria de les forces de dretes a l'Estat espanyol, en especial al Partit Popular (PP). Així ho indiquen dues enquestes a El Español i l'ABC. El PP es recuperaria de sobres de la patacada del 2019, passant de 89 escons a un marge de 130 a 150. Malgrat tot, l'època de les grans majories en solitari ja queda enrere. Així doncs, per assolir la majoria absoluta hauria de comptar amb els diputats de Vox. 

El partit de Santiago Abascal fa temps que perd pistonada i en aquestes dues enquestes es confirma. En els dos casos seguiria sent la tercera força, però passaria de 52 escons a 33 o 47. Tot apunta que la formació d'extrema dreta ha tocat el seu sostre, un que li permet donar la majoria absoluta al PP. 

Les dues enquestes coincideixen el futur del 23 de juliol: Majoria absoluta per la dreta espanyola i un descens per al PSOE i per Sumar, que no sedueix més votants després del pacte in extremis que han assolit amb Unidas Podemos.