El Cos Nacional de la Policia (CNP) ha denunciat davant del jutge 26 persones, entre les quals dos nebots del president de la Generalitat, Quim Torra, pels incidents que es van registrar dimecres arran del desallotjament del tall de l’AP-7 i les protestes posteriors dins del municipi de Salt.

Segons fonts de la investigació consultades per l’agència Efe, entre els 26 identificats pel CNP hi ha dos nebots del president de la Generalitat, un dels quals, Ernest M.T., que milita a la CUP, ja va ser detingut l'any passat arran del tall de les vies de l’AVE a Girona en el primer aniversari de l’1-O.

Els dos joves van ser identificats pels agents durant el desallotjament de l’AP-7 després que alguns dels concentrats van mantenir el tall amb barricades quan Tsunami Democràtic ja havia donat per finalitzada la protesta, amb la qual havien mantingut tota la nit bloquejada l’autopista.

El CNP, que va actuar a Salt en coordinació amb els Mossos, va desallotjar els concentrats després de més de 12 hores de tall de l’autopista durant les quals s’havien aixecat barricades i s’havien encès fogueres. A més, alguns dels vehicles que havien quedat atrapats tenien rodes punxades i danys que van dificultar el restabliment de la circulació.

En l’atestat que la policia estatal va fer arribar al jutjat de guàrdia acusa els 26 independentistes per desordres públics.

També avui ha transcendit que entre els cotxes que els Mossos van identificar dimecres al vespre durant l'intent del tall de l'AVE a Bàscara hi havia un vehicle a nom d'una de les filles del president de la Generalitat, segons ha avançat ElNacional.cat. Els agents, però, no van poder identificar qui hi havia a l'interior del vehicle.