L'organització d'extrema dreta Democracia Nacional ha convocat sengles manifestacions dissabte que ve a Madrid i Barcelona en contra de la sentència del Tribunal Suprem que ha elevat les penes imposades per l'Audiència de Madrid als assaltants del centre cultural Blanquerna, seu de la Delegació del Govern de la Generalitat a la capital espanyola, durant la celebració de la Diada de l'Onze de Setembre del 2013.

L'alt tribunal ha imposat condemnes pròximes als quatre anys, en haver aplicat l'agreujant de motius de discriminació ideològica, la qual cosa obligarà 14 processats a complir presó, entre 3 i 4 anys. DN els qualifica de "patriotes".

Els organitzadors afirmen que "aquesta condemna del Suprem es dirigeix contra tothom qui gosi defensar Espanya". La manifestació de Madrid, convocada a les 11.30 hores del matí, anirà des de la Puerta del Sol fins a la llibreria Blanquerna. Pel que fa a l'acte de Barcelona, s'ha convocat a les 11 del matí davant la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), al passeig Lluís Companys de la capital catalana.