El Tribunal Suprem (TS) ha elevat les penes imposades per l'Audiència de Madrid als assaltants del centre cultural Blanquerna durant la celebració de la Diada de l'Onze de Setembre del 2013 i ha imposat condemnes pròximes als quatre anys, en haver aplicat l'agreujant de motius de discriminació ideològica.

La sentència dictada imposa pel delicte de desordres públics en concurs ideal amb el d'impediment del dret de reunió la pena de 2 anys i 10 mesos de presó, amb la concurrència de la citada agreujant (article 22.4 del Codi Penal), a tots els acusats a qui l'Audiència Provincial de Madrid va imposar 6 mesos de presó.

El Suprem condemna també pel delicte de danys ocasionats en béns de propietat pública: 1 any i 1 mes de presó i multa de 15 mesos -en apreciar la mateixa agreujant d'actuar per motius ideològics discriminatoris i l'atenuant de reparació del dany- per a dotze dels acusats.

En dos casos l'alt tribunal agreuja lleugerament les penes: a Jesús Fernando Fernández el condemna pels dos primers delictes a 2 anys i 11 mesos. I a Juan Luis López García a 3 anys de presó.

A aquests dos els imposa, a més, 1 any i 2 mesos de presó i multa de 18 mesos -a Jesús Fernando Fernández; i també 1 any i 2 mesos de presó i multa de 16 mesos a Juan Luis López García. En el cas de Fernández el Suprem aplica la circumstància agreujant de reincidència i en el de López contempla la rellevància de la seva actuació.